Autor: Tanjug

Život
25.01.2023.
21:16
Trenutna epidemiološka situacija relativno je povoljna na teritoriji Beograda i zadovoljavajuća na teritoriji Srbije, a u poslednje dve nedelje došlo je i do pada zaraženih korona virusom,.
  • Jelena

    27.01.2023 14:46
    @placac poreza,
    komentar zlata vredan. Naravno, ko ima cime da misli.
  • Plaćač poreza

    27.01.2023 13:27
    Dosadili ste i Bogu i narodu sa virusima, bolestima i vakcinama. Jeste vi čuli nekada za preventiva, zdrav način života,manje trans masti i šećera ili ni malo, fizičku aktivnost, voće i povrće, dovoljno noćnog sna, odmor, druženje, pozitivan stav, misli i osećanja? Bilo šta?
  • Zzx

    27.01.2023 05:37
    Sve mudrac do mudraca
    Džabe je glas nauke. Narodna mudrost (čitaj - glupost) uvek pobeđuje.
  • Medicinska sestra

    26.01.2023 21:08
    VAKCINA
    Vakcine su istorijski bile najefektivnija sredstva za borbu protiv i eradikaciju infektivnih bolesti. Postoje ograničenja u pogledu njihove efikasnosti.[20] Ponekad zaštita ne uspeva jer imunski sistem domaćina jednostavno ne reaguje adekvatno ili uopšte. Nedostatak odgovora obično je rezultat kliničkih faktora kao što su dijabetes, upotreba steroida, HIV infekcija ili starost. Zaštita takođe može da bude neuspešna iz genetskih razloga ako imunski sistem domaćina ne uključuje sojeve B ćelija koji mogu da generišu antitela pogodna za efektivno reagovanje i vezivanje za antigen asociran sa patogenom.

    Čak i ako domaćin razvije antitela, moguće je da zaštita nije adekvatna; imunitet se može razviti suviše sporo da bi bio efektivan na vreme, moguće je da antitela u potpunosti ne onesposobe patogen, ili može biti više sojeva patogena, od kojih svi nisu podjednako podložni imunskoj reakciji. Međutim, čak i parcijalni, kasni ili slab imunitet, kao što je onaj koji je rezultat unakrsne imunosti na soj koji nije ciljni, može da ublaži infekciju, što rezultira nižom stopom smrtnosti, nižim morbiditetom, i bržim oporavkom.

    Pomoćna sredstva se često koriste da se podstakne imunološki odgovor, posebno kod starijih osoba (50–75 godina i više), čiji imunski respons na jednostavnu vakcinu može da bude oslabljen.[21]
  • Medicinska sestra

    26.01.2023 09:22
    Oho
    Gospodine, da li ste vi medicinski brat ili imate subspecijalizaciju,očigledno da niste medicinski radnik pa samim tim niste kompatetni da bilo kome kažete da nema pojma, savet moj je da pročitate par naučnih publikacije u vezi korone, gripe i malih boginja.
  • Oho

    26.01.2023 08:28
    @Mr. No svaka čast
    @Medicinska sestra - nemaš pojma
  • Mr. No

    25.01.2023 21:39
    Kuda plovi ovaj brod
    Ko o čemu, baba o uštipcima, imunolozi o vakcinama, a farmaindustrija o profitu.
  • Medicinska sestra

    25.01.2023 21:26
    Potpuno se slažem.

    Niko ne čita naučne publikacije nego čitaju razne netačne informacije o vakcinaciji I o samoj koroni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna