Autor: Tanjug

Život
21.03.2023.
06:58
Surogat majčinstvo predstavlja ozbiljan zločin, koji je teži i od pedofilije, ocenio je predsednik Komisije za kulturu italijanskog parlamenta Federiko Molikone.
  • Podrska

    22.03.2023 07:04
    Podrska
    Podrska da se ovaj vid trgovine dece zabrani Krivicno kazni! Nauka i Medicina su napredovale i onaj ko nemoze imati poroda neka se okrene njima! Ovaj vid trgovine se kroz Istoriju uvek radio i cemu Medicina i Nauka?! Platiti nekom dati porodi dete staje nego Kriminal! Bravo i Podrska na ovome!
  • BoeserWolf

    21.03.2023 13:52
    Italijani funkcioner shvata surogat majčinstvo kao da je Srbin koji kometarise vest o istoj.
    Cuj Vuleta, majka daje svoje dete nekom... Tehnički da, majka da svoje dete surogat majci, pa ga surogat majka posle porođaja vrati majci.
  • zztop

    21.03.2023 12:23
    Jel sad vidite zašto se priroda pobrinila da žene rađaju, a ne da nesu jaja...
  • Peki

    21.03.2023 12:22
    Ajde da probam da objasnim jednostavno:
    Ako neki par ne može da ima dece,iz bilo kog razloga, zašto ne bi platili nekoj ženi, ako mogu, i ako ona hoće, da im rodi od njihovog genetskog materijala, zdravu pravu bebu. I, da, surogat majka utiče na plod. To se zove materinski efekat. Dokaz : mula - mama kobila, mazga- mama magarica.
  • DM

    21.03.2023 12:16
    Toliko nebuloza u ovako jednoj bitnoj temi, naravno ni ne cudime kada neko ko nije strucan daje sebi za bravo da komentarise, sudi o ovako necemu kompleksnom. Apsolutno nista negaivno ne vidim u surogat majcinstvu, imam slucaj u porodici gde je rodjaci izvadjena materica zbog tumora a pre operacije su joj sacuvane jajne celije i njena rodjena sestra joj je bila surogat(naravno ne kod nas). Obe su srecne sto im je to omoguceno jedna zato sto se ostvarila u majcinstvu a druga zao sto je sestri poklonila nesto sto niko nece moci da nadmasi. Malo mi je bljak ako se neko profesionalno bavi time da bi zaradio, ali opet njena stvar, njeno telo. Da li treba da se zabrani i doniranje sperme i jajnih celija takodje, mozda je nekom i to gore od pedofilije (sto spada u seksualnu devijaciju) a ovo predhodno u domen reprodukcije ali zasto ne bi zvanicnik jedne drzave bez trunke strucnosti javno mesao babe i zabe.
  • ima,ima

    21.03.2023 11:52
    Ima i kod nas u Srbiji toga.
  • Tja

    21.03.2023 11:43
    @Xx

    Kao i svi sektasi... Sreca pa se necete pitati sta ce ko sa svojim telom konsenzualno da radi. Inace bi vec sutra zrtvovali device. Bukvalno nema vecih satanista i sektasa od ovih novovernika.
  • Xx

    21.03.2023 10:06
    Xx
    Surogatsvo bi zabranio i tertirao kao krivicno delo prodaje dece! To je bolesno isto kao i pedofilija!!! Iskoriscavati nekog zbog nedostatka novca ili mentalnih problema…sta je nego zlocin!
  • Tren

    21.03.2023 09:34
    Koji apsekt surogat majke se posmatra?
    Onaj kad žena ima jzdrsve jajne ćelije ali ne može da iznese trudnoću iz nekoh drugih zdravstvenih razloga ili žena nema jajne ćelije ?
    Ako postoje ustanove za muške jajne ćelije i to nije problem (znaju se neke osnovne biološke karakteristike) šta ovde smeta?
    Što postoje žene koje će biti trudne za neku drugu ženu?
    Što su spremne da daju svoju jajnu ćeliju (da li je anonimno ili ne)?
    Šta konkretno njemu smeta, što pedofili nemaju prava nego se krivično gone pa da ne budu usamljeni?
  • Novosadista

    21.03.2023 09:22
    Sjajno
    Ministarka za jednake mogućnosti i porodicu koja baš i ne razume kako surogat majčinstvo funkcioniše, pa lupeta kako se u katalogu biraju žene. Verovatno je iz neke desne stranke, oni po pravilu tako jako brinu o vama i vašoj deci, dok ih ne rodite, pa onda prestane da ih boli uvo i za vas i za to dete.

    Surogat majka (koja odluči da to bude, niko je ne tera), biva implantirana već oplođenom jajnom ćelijom, dakle nema biranja surogat majke zbog genetike, jer njen genetski materijal ne učestvuje ni na koji način u razvoju budućeg deteta.
  • Nes

    21.03.2023 09:07
    Frederiko, majcinstvo ti
  • Koko

    21.03.2023 08:44
    ???
    Kako bilo šta može biti veći zločin od pedofilije?
    Pa još nečije nastojanje da dobije željeno dete!
    Pazite kako lik opravdava pedofiliju, napadajući nešto što je miljama udaljeno od teme! I taj je nekome političar. Blago njima, kao i nama ovde.
  • Vule

    21.03.2023 08:34
    Pa i jeste, ustvari je to obicna trgovina robljem, samo je jos gore jer neko prodaje svoje dete.
  • Ha

    21.03.2023 07:39
    Odbor za kulturu?
    Predsednik odbora za kulturu raspravlja o surogat materinstvu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna