Autor: Fenix magazin

Život
12.09.2023.
09:39
Od 11. septembra deca u vrtićima i osnovnim školama u Frajburgu u Nemačkoj više neće jesti meso.
  • Mama

    16.10.2023 11:23
    Tako je @Andrija Srek.

    Samo sto je problem sto deca tamo ostaju u vrticima do 17h kada ih roditelji kupe kada krenu s posla, pa deca vecinu obroka pojedu u vrticu. I roditelji sami rucaju na poslu, pa ne verujem da ce stici nesto osim vecere da pojedu kod kuce. Daleko od toga da je ishrana u nasim vrticima dobra (salama svako drugo jutro, kakao pun secera, industrijski keks za uzinu...), ali oni bar imaju ekonomske mogucnosti za ispravnu ishranu dece, pa ne znam sta ce im ovakve ludorije.
  • Realista

    21.09.2023 20:16
    pravosudni sistem
    Sačekaćemo par završenih sudskih procesa pa kad kasa škole bude prazna, neće biti ni ovako genijalnih ideja...
  • dobar korak

    13.09.2023 18:39
    Treba da izbace i mlečne proizvode i jaja.
    Vegetarijanska ishrana nije ni približno zdrava kao veganska.
  • Andrija Šrek

    12.09.2023 10:53
    !
    Ovo definitivno i dokazano NIJE zdrava ishrana za decu u razvoju.
    U tekstu navedeni vitamini i nutrijenti zaista se mogu naći i u biljnim namirnicama, ali u višestruko manjim količinama, a posebno bioraspoloživost gvožđa iz biljne hrane je više stotina puta manja nego iz namirnica životinjskog porekla.
    Ne znam koje su stručnjake konsultovale vlasti Frajburga, ali mislim da su jednostavno bez mnogo stručnog upliva podlegli "fensi" agresivnim veganima.
    Srećom, deo obroka deca će konzumirati i kod kuće, tako da će moći da unose i namirnice životinjskog porekla, ali ne treba zaboraviti ni (pogrešan!) vaspitni model.
  • Dejan

    12.09.2023 09:59
    Novi vrli svet globalista
    Sta rade ovi mundijalisti, igraju se sa zdravljem dece. Nova pokoljenja bez mesa ima da budu malokrvna a posle im sledi i demencija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna