Autor: RTS

Život
04.02.2024.
16:22
Kako bi se smanjile liste čekanja za vantelesnu oplodnju i operacije katarakte, Republički fond za zdravstveno osiguranje i ove godine je zaključio ugovore sa privatnim zdravstvenim ustanovama.
  • Sesil

    12.02.2024 16:12
    Procedura
    Od katarakte se operišu mahom stariji ljudi. I onda ih država maltretira da opajavaju drž.očne lekare koje ne možeš dočekati, pa na kliniku, listu čekanja.... Sigurno je da na operaciju neće otići onaj ko ne treba. Pregledaj ga privatno, operiši privatno i gotovo. Država neka plati. Moja majka od 88 god.je 4 puta išla kod zakazanog zubara, ništa nije uradila jer je zubar otišao, bolestan g.o. zvale ona i ja 10 puta DZ i na kraju odradila privatno i platila.
    Slično i sa kataraktom. Na papiru zvuči bajno.
  • Kristina

    05.02.2024 08:04
    Vantelesna oplodnja vec godinama unazad moze da se uradi i na privatnim klinikama besplatno, ovo nije nikakva novina.
  • Dijaspora6

    04.02.2024 20:22
    Jedno iskustvo
    Imao sam operacije katarakte na oba oka. Jedin trošak koji sam imao nila je participacija u plaćanju sočiva. Njih ima jeftinih i skupih i sva su dobra. Operacije i naknadne preglede kod specijaliste i lekove platilo je državno zdravstveno osiguranje. Više ne nosim naočare. Naravno, sve ovo se nije desilo u tigru.
  • Ana

    04.02.2024 18:58
    Trebalo bi da bude i svaki pregled specijaliste. Nemoguće je zakazati u domu zdravlja! Nemoguće! I nemojte da je rekao neko opet da je besplatno jer plaćamo papreno svaki mesec!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna