Život
04.04.2013.
16:34
Upotreba kravljeg mleka kod beba mlađih od godinu dana izaziva anemiju, upozoravaju stručnjaci.
  • 07.04.2013 19:09
    http://www.vestinet.rs/pogledi/zagarantovana-smrt-jer-jedete-reciklirane-leseve-a-da-to-i-ne-znate-prvi-deo
  • mama

    06.04.2013 07:14
    e pa onda neko laze
    ja procitala a i pre neki dan upravo bilo na tv ovo sto sam napisala za iskoriscenost gvozdja iz kravljeg mleka. Iskreno mene mama nije dojila jer sam se ja rodila sa zdravstvenim problemima i bila sam na kravljem mleku. Tokom detinjstva sam retko kad bila bolesna a kravlje mleko obozavam i dan danas. Nekako mi je prirodnije ipak zdravije.
  • Andrija Šrek

    05.04.2013 14:33
    @Mama
    Nije tačno!
    Upotreba kozijeg mleka za ishranu odojčadi može dovesti do vrlo ozbiljne megaloblastne anemije, usled velikog manjka folne kiseline i vitamina B12.
    Neadaptirano kravlje mleko je previše "bogato" mineralima, koje bubrezi odojčeta nisu u stanju da prerade i opterećuju creva, bubrege, krvotok...ukratko - kravlje mleko je namenjeno teletu, a vi uporedite tele i bebu...
    Adaptirano kravlje mleko ("formule") je prema sastavu najsličnije majčinom, s tim da mu nedostaju imunološki i neki drugi faktori. Najbolje se koristi i posebno je obogaćeno gvožđem, tako da Vaša tvrdnja nije tačna.
    Dakle, majčino mleko je najbolje, a ako iz nekih razloga majka ne može ili ne želi da doji, drugi najbolji izbor je svakako "formula".
  • mama

    05.04.2013 05:45
    bolje kravlje domace mleko nego adaptirano
    iskoriscenost gvozdja iz majcinog mleka je 70 posto, iz kravljeg 40posto a iz adaptiranog samo 7posto. A samo 13 posto majki u Srbiji doji. Pa onda bolje da im daju kravlje nego sve te adaptirane formule. A ako nece kravlje da im daju neka im daju kozije, to je najbolje resenje posle majcinog.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna