Život
14.07.2013.
09:30
  Već i vrapci na grani znaju kako je kamen temeljac uravnotežene i zdrave ishrane povećani unos svežeg voća i povrća, međutim, da li ste znali da i čokolada može znatno doprineti vašem zdravlju?
  • Anonimus

    18.07.2013 08:09
    Ma kako
    ne postoji,vidis da pise? :-)
  • 14.07.2013 20:00
    Ne postoji tamna i svetla čokolada. Postoje samo industrijska pakovanja sa različitim procentom kakaa.

    Mnogi mešaju gorku čokočadu sa čokoladom sa velikim procentom kakaa. Mnoge gorke čokolade su obične mlečne čokolade u kojima nema šećera, ili ga ima u tragovima, dok im procenat kakaa uopšte nije taoliko visok. Dakle, ono što vam treba nije aristokratska gorka čokolada kakvu su nekad jeli muškarci uz konjak i cigaretu, već nemlečna čokolakada sa što većim procentom kakaa.

    I kod nas može pronaći vrlo pristupačne i zdrave čokolade sa 70 ili 90% kakaa. koje uopšte nisu gorke. Preporučujem Dariu sa brusnicom i lešnicima

    70% kakaa
    9% brusnice
    8% lešnika

    Šećera ima tek toliko da ne bude neprijatno gorka, a brusnica i lešnik su vrlo zdravi. Mleka niti masnoće životinjskog porekla nema uopšte, te je to još jedan plus.

    Takođe, dok mlečna čokolada u većim količinama dovodi do zatvora jer se mleko u toku varenja pretvara u čvrstu tvar, čokolada bez mleka se u većim količinama olakšava probavu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna