Život
25.07.2014.
21:55
Pas nije kanta za đubre kojoj je dobro sve što je vama višak. Pre nego što svome psu poslužite sve ostatke vašega obroka, proverite koju "ljudsku" hranu sme da jede, a koja mu šteti.
  • 29.07.2014 06:58
    ana
    To sto nekim psima nista ne bude od ovih namirnica nikako ne znaci da treba da nastave da ih uzimaju ili da namirnice nisu stetne po ostale pse. Pr. moja tetka je jednom slucajno eksirala casu deterdzenta za sudove i nije se otrovala ali generalno ovo sredstvo je vrlo otrovno i opasno po ljude.
    Cokolada i kakao nisu ni malo diskutabilni, neki psi mogu da podnesu vece kolicine a drugi manje ali svakako dovoljna doza moze da odvede psa u smrt, zasto rizikovati?! Zasto uopste poci od pretpostavke da to sto znamo primere par pasa kojima nije bilo nista od recimo cokolade znaci da mozemo da procenimo sta im skodi bolje od tima strucnjaka kojima je to posao?

    Dodala bih na spisak kuvane pilece kosti koje su za pse opasne koliko i riblje kosti za ljude, ili vise, posto moze doci do toga da se zaglave u nekom od puteva u organizmu i moraju se vaditi operacijom. Takodje i bilo kakve velike tvrde komade hrane, ako vam je pas halapljiv, pr. obicne kosti, susene kokosije nogice ili cak one suve kozne stapice iz pet shopa, svi oni takodje mogu da naprave problem ako se progutaju i zaglave.

    Cuvajte vase ljubimce i nemojte im davati stvari koje su potencijalno smrtonosne po njih, samo zato sto im par puta od njih nista nije bilo.
    "Pas nije kanta za đubre kojoj je dobro sve što je vama višak" (y)
  • Maja

    26.07.2014 09:46
    i moj je jednom potamanio tanjir sa cokoladnim kolacima. stajali na stolu u sobi, ja usla, tanjir prazan a on sav debeo i srecan. kao mala deca su, treba paziti na njih i drzati van domasaja opasne stvari i zabranjenu hranu.
  • dox

    26.07.2014 09:07
    Cokolada i kakao su diskutabilni. Mesanci mnogo bolje podnose ove namirnice kao i par drugih, u odnosu na cistunce.
  • 25.07.2014 22:22
    Moj pas sam jede grozdje. Dodje do loze i posluzi se :(

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna