Češljaju lozu Ajnštajnovih kako bi nikao muzej u Novom Sadu

Grad Novi Sad oformio je pravni tim zadužen da pronađe potomke Mileve i Alberta Ajnštajna, kako bi se konačno rešio problem kuće u Kisačkoj 20 koja je pripadala porodici Marić i kako bi se tamo napravio muzej.
Grad Novi Sad oformio je pravni tim zadužen da pronađe potomke Mileve i Alberta Ajnštajna, kako bi se konačno rešio problem kuće u Kisačkoj 20 koja je pripadala porodici Marić i kako bi se tamo napravio muzej.

Iz gradonačelnikovog kabineta potvrđeno je da su neki potomci već pronađeni u Americi i da se nadaju da će uskoro biti u prilici da kontaktiraju sa svim praunucima Mileve i Alberta Ajnštajna - s Polom, Čarlsom, Tomasom, Mirom i Teodorom, prenosi Press.

Problem je nastao kada je Milevin i Albertov unuk Bernard, koji je trebalo da potpiše potrebnu dokumentaciju kako bi Grad preuzeo kuću u Kisačkoj 20, umro usred pregovora 2010. godine u Bernu, tako da je sve ostalo na njegovoj deci i samim tim se stvar zakomplikovala.

  • -

    14.03.2012 12:26
    -
    ocigledno lakse dati sarmi dozvolu za rusenje nego sacuvati kucu.
    cela ulica se nije smela dirati
  • mrva

    14.03.2012 11:43
    ...problem je nastao kada je unuk umro u sred pregovora... koliko pregovori traju sa nama nije ni cudo da je umro "u sred pregovora"

    ... da ne poumiru i ovi praunuci
  • tu

    14.03.2012 11:38
    smo
    Loze domacih porodica kojima treba da se vrati imovina oteta posle rata ne morate mnogo da cesljate. Svi su ovde znaju sta je precima oduzeto znate to i vi pa zasto se onda ne bi i prema nasem narodu odnosili kao i prema potomcima porodice Ajnstajn. Kada ce i kako biti vracena imovina nasim gradjanima koja je od strane drzave u medjuvremenu rasprodata kojekakvim dilerima droge i kriminalcima. Sa strancima se problemi resavaju a nasi ljudi ocigledno nisu problem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti