Fekalije ugrožavaju muzej

Muzej grada na Petrovaradinskoj tvrđavi i dalje će imati problema s vlagom koja izbija u prizemlju, odnosno s fekalijama koje odlaze u temelje objekta, jer se ne zna kada će biti priključen na kanalizaciju.
Muzej grada na Petrovaradinskoj tvrđavi i dalje će imati problema s vlagom koja izbija u prizemlju, odnosno s fekalijama koje odlaze u temelje objekta, jer se ne zna kada će biti priključen na kanalizaciju.

Pomoćnica direktorice Zavoda za izgradnju grada (ZIG), Zorica Ninić Stupar, kaže za Radio 021 da je to preduzeće pre nekoliko godina finansiralo izgradnju instalacionog tunela na tvrđavi. "U tom instalacionom tunelu su smeštene instalacije vodovoda i kanaliazcije. Tada su rekonstruisani i priključeni na kanalizacionu i vodovodnu mrežu objekti koji su imali priključak na kanalizaciju i vodovod. Muzej grada ni tada nije imao priključak na kanalizacionu mrežu", kaže Ninić Stupar.

Pomoćnica direktorice ZIG-a kaže da je neophodno pripremiti odgovarajuću projektno-tehničku dokumentaciju, te odrediti preduzeće koje će se baviti održavanjem vodovodne i kanalizacione mreže na tvrđavi. Do kada će to biti urađeno, Zorica Ninić Stupar, ne može da precizira. "Mora se na nivou grada opredeliti preduzeće koje će uraditi projektnu dokumentaciju i izvesti priključenje objekta muzeja na vodovodnu i kanalizacionu mrežu. O tome će odlučiti Gradsko veće, a rešenje problema očekujemo u narednom periodu", kaže pomoćnica direktorice ZIG-a.

A rešenje problema očekivalo se i početkom novembra kada je ovim povodom održan sastanak predstavnika gradskih preduzeća i vlasti. Dok se to ne desi, deo prizemlja Muzeja ostaće vlažan, a feklana voda će izbijati iz poda na pojedinim mestima u radnim prostorijama, hodnicima i izložbenom prostoru muzeja koji ima više od 70.000 eksponata. (D.S.)

  • @ mobutu

    04.01.2012 14:33
    Ti kanda jos nisi shvatio da se od kulture ne zivi vec od od onih koji ce za vreme exita da prelaze taj most ribarac-strand. Na kraju krajeva, koliko je Novosadjana uslo u taj muzej, ili onaj kod Dunavskog parka?
  • mobutu

    04.01.2012 13:09
    Pa samo kada je u planu bacanje para na nepotrebni post od stranda do ribarca.. A kada treba u muzej uloziti onda ih bas briga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti