Gradnja vrtića u Radničkoj još uvek na čekanju

Gradnja vrtića u Radničkoj 20 neće početi ovog meseca kako je ranije najavljivano iz "Radosnog detinjstva".
Gradnja vrtića u Radničkoj 20 neće početi ovog meseca kako je ranije najavljivano iz "Radosnog detinjstva". Direktor Predškolske ustanove Borislav Samardžić rekao je za Radio 021 da još nije završen glavni projekat, pa bi i početak radova mogao da bude prolongiran za naredni mesec.

"Očekujem da do 15. jula dobijemo glavni projekat, zatim da Grad odradi javnu nabavku i obezbedi izvođača radova i da negde polovinom avgusta krenemo u izgradnju vrtića u Radničkoj", kaže Samardžić. Navodi da je za realizaciju tog projekta potrebno 230 miliona dinara i dodaje da će "Radosno detinjstvo" obezbediti 90 miliona, a ostatak Grad.

"Prema najavama koje sam dobio od gospodina Makarića i gradonačelnika Pavličića, Grad će ipak pronaći način da, preko naših 90 miliona dinara, do kraja godine obezbedi još 145 miliona i isfinansira izgradnju vrtića. Samim tim je moguće da vrtić bude i gotov do karaj godine", ocenjuje Samardžić.

Novi vrtić trebalo bi da primi oko 350 mališana koji će biti razmešteni u dvadesetak grupa. Direktor "Radosnog detinjstva" je ranije izjavio kako je, u dogovoru sa Gradom, napravljen plan za gradnju još nekoliko vrtića u gradu i prigradskim naseljima, ali će realizacija tih investicija zavisiti od mogućnosti za dobijanje potrebnih sredstava.

Izvesno je i da će Grad u cilju smanjenja liste čekanja za boravak u vrtićima "Radosnog detinjstva" odobriti proširenje upisnih kvota. Samardžić navodi da je Gradska uprava dala saglasnost na  program Predškolske ustanove za obezbeđivanje dodatnih mesta u obdaništima  i taj predlog trebalo bi da se nađe na dnevnom redu narednog zasedanja novosadskog parlamenta u septembru. (D.B)
  • Maki021

    05.07.2011 09:49
    Ovaj vrtić su počinjali da rade još 2009 kada je moje mlađe dete krenulo u jaslice. I najavljivali završetak radova tokom te zime........
  • @Begečka nana

    05.07.2011 09:47
    ma do unucica nece trebati ni ovoliko vrtica i pobeci ce svi odavde
  • Begečka nana

    05.07.2011 08:21
    Opet "Trebalo bi..."
    Bitno da su žurili da sruše dimnjak! Gde su sad oni što su vikali, jbš dimnjak, ne volite decu, moje dete nema gde da ide u vrtić,skotovi ovi novosađani što hoće da čuvaju stare građevine.... itd, e, sad ćete da se načekate! Možda i izgrade vrtić dok vam stignu unučići!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.