Načelnici uprava u Novom Sadu imaju više pomoćnika od ministara

Načelnici gradskih uprava za zaštitu životne sredine, komunalne delatnosti i urbanizam ubedljivi su rekorderi po broju pomoćnika.

Načelnici gradskih uprava za zaštitu životne sredine, komunalne delatnosti i urbanizam ubedljivi su rekorderi po broju pomoćnika.

Sudeći po informatorima o radu uprava, načelnica Uprave za zaštitu životne sredine Marinela Zagorac ima jednog zamenika i šest pomoćnika sa platama od 76 do 112 hiljada dinara. Njena koleginica Ljubica Mijatović - Topalov, koja vodi Upravu za komunalne delatnosti, ima jednog zamenika i sedam pomoćnika, čije plate nisu ispod 83.000. Rekorder je Miloš Egić, načelnik Uprave za urbanizam, koji ima jednog zamenika i devet pomoćnika koji primaju od 76 do 95 hiljada dinara.

Ostalih 12 gradskih uprava u Novom Sadu rade s jednim do četiri pomoćnika.

- Na tri uprave koje su zaposlile ovoliki broj pomoćnika nama odbornicima stiže najveći broj žalbi građana. Te tri uprave oslikavaju administraciju u gradu, koja je preglomazna i neefikasna - tvrdi predsednik Odborničke grupe SRS-a Đurađ Jakšić.

Portparolka novosadskih demokrata Jadranka Jovišić poziva ove uprave da podnesu detaljan izveštaj o radu i opravdaju enorman broj zaposlenih. - Trebalo bi da oni urade neki valjan posao, a dovoljno je pogledati Novi Sad i videti da grad nikada nije bio komunalno zapušteniji - kaže Jadranka Jovišić.

U kabinetu gradonačelnika su za Blic, na pitanje o ovolikom broju pomoćnika, naveli "da je u upravama broj pomoćnika optimalan".

  • Kaplar

    08.10.2014 07:03
    Čoban -šta je to ?
    Jedan do dva čobana ,sa dva-tri pomoćnika(pulina), čuva stado od par stotina ovaca.Tako isto i ovi.
  • Jacovitti

    08.10.2014 06:43
    Do*ebnici
    Kada neko nema pojma, onda on uzme zamenika (što više nema pojma - treba mu više zamenika).
    Kada je neko nemoćan, onda uzme pomoćnika, tj. više njih, što je nemoćniji. Mislim, nije lepo reči, da, kada neko ne može da *ebe, onda treba do*ebnik...
  • Kibicer

    07.10.2014 21:05
    Obracun
    Citajuci izmedju redova, cini mi se da je Bokan krenuo u obracun sa sadasnjim rukovodstvom Uprave za urbanizam jer su mu krila odsecena, tj. eliminisan je kriminal u doticnoj instituciji! Tesko da sad advokati mogu sve da rese zelenom novcanicom, da "proguraju" predmet bez potpune dokumentacije, da bude za juce itd. A i njemu gori pod nogama, raskopao je Vodovod citav grad, zuri mu se s papirima a mora da igra po pravilima. A sustinski je vazno da otpocne sto vise radova, tj. da potpise Ugovore i prebaci avans, a radovi - neka traju mesecima, nema veze. Vazno je samo da se on dobro spremi za izbore, ako nastavi sa raskopavanjem ovakvim tempom, bice svaki glas vredan mozda i tri hiljade... Samo izgleda da je puno Filipa Visnjica u svim nadleznim institucijama. A zamena teza i parola "Drz'te lopova" se ovde vidi iz aviona. Novosadjani, ne budite slepi i ne dajte da nas primitivci prave budalama!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti