Nema novca za Beogradsku kapiju

Grad Novi Sad ne zna kada će biti završeni radovi na obnovi Beogradske kapije, koji već mesecima stoje, a odavno su probijeni svi rokovi koji su se ranije pominjali. Naime, na pitanje odbornice LSV-a Milice Vlaisavljević od 28. marta o tome kad će ovi radovi biti završeni kaže se da se i dalje čeka novac.
Grad Novi Sad ne zna kada će biti završeni radovi na obnovi Beogradske kapije, koji već mesecima stoje, a odavno su probijeni svi rokovi koji su se ranije pominjali.

Naime, u dopisu Uprave za kulturu Grada Novog Sada napisanom pre nekoliko dana i poslatom kao odgovor na pitanje odbornice LSV-a Milice Vlaisavljević od 28. marta o tome kad će ovi radovi biti završeni kaže se da se i dalje čeka novac.

"Rok za završetak radova ne može biti tačno preciziran s obzirom na to da izvođenje radova zavisi od dinamike priliva sredstava. Za dosadašnje radove utrošena su sredstva u visini od 7,5 miliona dinara koje je dao grad i 10 miliona koje je uplatila Banka Intesa. U toku je procedura potpisivanja Ugovora na osnovu kog će od strane APV biti obavljen transfer sredstava, kao i aktivnosti u vezi sa obezbeđenjem sredstava od strane Ministarstva kulture i informisanja. Transfer sredstva će biti izveden u skladu sa važećim procedurama svih potpisnika Protokola o saradnji na programu rekonstrukcije Beogradske kapije", stoji u dopisu koji je potpisala Svetlana Kojović, v.d. načelnika Uprave za kulturu.

Ova gradska služba je navela i da je do sada u okviru izvedenih radova na rekonstrukciji Beogradske kapije u Petrovaradinu obavljena kompletna hidroizolacija prostora iznad kapije, završeni su radovi na fasadi sa beogradske strane i urađen je veći deo fasade sa novosadske strane.

Nastavkom radova biće obuhvaćen završetak obnove fasade sa obe strane kapije, pešačkih i kolskih prolaza, ozelenjavanje površine iznad kapije, kao i svi ostali konzervatorski i restauratorski radovi.

Podsetimo da je ranije bilo saopšteno da će ministarstvo i pokrajina obezbediti preostali iznos do punih 35 miliona dinara, ali kao što se vidi, do danas ni dinar nije prebačen. (Žarko Bogosavljević - zarko@021.rs)

  • radovan III

    26.04.2014 22:36
    predstava
    ma sto bih ja reko "pobiti govna i gotova stvar"
  • xtz

    24.04.2014 21:50
    ...
    "17 miliona dinara? Za te pare su mogli napraviti dobar deo kapije ispocetka. A oni su postavili skele, nabacali malo maltera i prekopali malo zemlje odgore. Ko je u ovoj akciji dobio novi dzip da nas gazi?"

    potpis
  • pawlle

    24.04.2014 19:27
    sa ovom posasti na vlasti, stize u NS sav olos

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.