Obnova Beogradske kapije do kraja godine

Obnova Beogradske kapije u Petrovaradinu biće završena do kraja godine, najavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
Obnova Beogradske kapije u Petrovaradinu biće završena do kraja godine, najavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

 

Obnova će se odvijati u tri faze, a očekuje se da će veći deo biti restauriran do 9. novembra kada se obeležava oslobođenje grada Novog Sada.

Vojska Srbije će ustupiti deo svoje kasarne za potrebe izvođenja radova na Beogradskoj kapiji. - Želim da se zahvalim Vojsci Srbije koja nam je omogućila smeštaj i korišćenje njihovih kapaciteta da smestimo potrebnu opremu i mehanizaciju koja će biti potrebna za radove. Po informacijama koje sam dobio iz Poslovnog prostora, očekujemo da se do kraja godine završi rekonstrukcija i restauracija - rekao je Vučević.

Članica gradskog veća za kulturu Milanka Brkić je navela da je obnova Beogradske kapije prvi korak u obnovi kulturnih sadržaja Novog Sada i da će ceo projekat koštati 36 miliona dinara.

  • 04.08.2013 21:49
    Hajde, novinari, proverite kod Inteze o čemu se tu radi!
  • Vladan

    02.08.2013 14:41
    @Sanja
    ......"rekonstrukcija Petrovaradinske tvrdjave...". Šta reći na ovu glupost SNS "ljubiteljke". Da li vi ikada razmislite pre nego što progovorite ili napišete nešto ovako?
  • -

    02.08.2013 12:24
    -
    cek, a koja banka je sredila fasadu one zgrade na trgu koja se eno ljustu vec posle godinu dana?

    nece valjda i kapiju tako srediti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti