Radovi na Mišeluku koji traju godinu dana trebalo bi da budu gotovi do 2025.

Izgradnja saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom na Mišeluku 3, koja je započeta u blizini kružnog toka kod bolnice, trebalo bi da bude gotova do 2025.
Radovi na Mišeluku koji traju godinu dana trebalo bi da budu gotovi do 2025.
Foto: Grad Novi Sad
To je prilikom obilaska radova najavio gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.
 
"Prošlo je godinu dana od kad smo obilazili ovu veliku gradsku investiciju, koja definitivno menja sliku Novog Sada. Naš grad dobija novi planski osmišljen, urbani deo grada za naseljavanje, i to nakon više decenija. Ulaganjem u Mišeluk na sremskoj strani grada nastavljamo da širimo Novi Sad na građevinskom zemljištu lokaliteta Mišeluk 3 čije opremanje i izgradnja se odvijaju velikom dinamikom. Radovi su počeli sredinom februara prošle godine, a završetak očekujemo do kraja ove", rekao je Đurić.
Za prvu fazu izgradnje saobraćajnih površina na Mišeluku 3, sa pratećom infrastrukturom, izdvojeno je 972,5 miliona dinara i to za izgradnju saobraćajnica, vodovodne i kanalizacione mreže, atmosferske kanalizacije, javnog osvetljenja, pešačkih i biciklističkih staza i parking mesta. 
 
Pored toga, biće posađeno drveće i travnjaci. 
Paralelno sa ovim radovima, gradi se i toplovod. 
 
 
Mišeluk će po okončanju ove faze radova dobiti ukupno 5,3 kilometra vodovodne mreže, 3,7 km atmosferske i fekalne kanalizacije, 196 stubova javne rasvete, četiri kilometra novih saobraćajnica, biciklističkih i pešačkih staza, 65 parking mesta i dr.
 
"Osim infrastrukturnog opremanja koje sam pomenuo, planskom dokumentacijom na prostoru Mišeluka, osim već izgrađenog objekta nove bolnice, planirani su i drugi sadržaji i objekti javne namene kao što su predškolska ustanova, osnovna škola, srednja škola, hram, dom za stara lica, kulturni centar, dom zdravlja, objekat toplane i uređenje zelenih i rekreativnih površina", naveo je Đurić.
Inače, izvođači radova su firme "Put-invest", "Instel-inženjering", "Energotehnika-Južna Bačka", "Suuniko solutions", "OTB inženjering" i "Tecton geosytems". 
 
Ovo su prvi ozbiljniji radovi na urbanizaciji Mišeluka, mada je Novi Sad još sedamdesetih godina prošlog veka planirao da se grad širi na ovaj lokaciji.
  • Gimme Shelter

    01.05.2024 22:06
    @Kvazimodo
    @Kvazimodo Potpuno razumem Vasu opravdanu brigu o budzetu Srbije i redovnoj pljacki nasih para preko ovakvih projekata,medjutim ovo je pravi nacin da se izgradi moderno naselje,prvo se gradi odgovarajuca putna,elektro,gasna,kanalizaciona instalacija a onda se razvija stanogradnja.
    Pravi primer je zeleznicka stanica Stettbach koja je zajedno sa zeleznickim tunelom( 3km) do zeleznicke stanice Stadelchofen izgradjena jos 1988godine na jednoj livadi.
    Nakon par meseci je Ford poceo gradnju predstavnisva za Svajcarsku na 300metara od stanice, pa Banka Leu, Helsana,pa su krenule da se grade zgrade za stanovanje,dosle su brojne firme,sagradjeni stanovi,izgradjena je tramvajska veza broj 11 ka aerodrumu Cirih,i danas je Stettbach mesto sa odlicnim kvalitetom za rad i zivot,izuzetnim saobracajnim vezama(tram7,9,11)auto put je na 500metara,okolo je suma,livade,a opet i trzni centri Glatt,Interio,Micasa..
    Jedina greska koju ja vidim je u tome sto grad nije krenuo pre 20 godina sa gradnjom tramvajske mreze zajedno sa gradnjom bulevara evrope,pa od Zatvora preko bulevara Evrope,Novog Naselja dovukao sine do centra Novog Sada i sada preko mosta povezati tramvajskim vezama sa bolnicom Miseluk,to je veliki propust grada,ali ipak moramo imati strpljenja,zeleti razvoj grada i Vojvodine i pozitivno razmisljati .
  • Kvazimodo

    30.04.2024 09:45
    Slaganje torte
    Sve je to super samo što je naopako… koja budala prvo gradi put, trotoar, parking, kruzni tok a da nema ni jedne kuće/zgrade…

    A da, jasno mi je… 900 miliona je ipak ozbiljna lova za kampanju.

    Još će i vrtić i crkvu da naprave za duha Kaspera gore, a vi kojima sve ovo treba na drugom mestu slikajte se i parkirajte na Mišeluku biće dovoljno mesta kada budete decu vodili u vrtić tamo, pa usput možete i da se pomolite i svratite u bolnicu na hospitalizaciju…
  • Paja

    30.04.2024 09:13
    Hram
    Važno da će biti izgrađen hram. 200m vazdušnom linijom imaš već davno sagrađen (prazan) hram.
    Ludilu nema kraja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.