Sa blokade Filozofskog u Skupštinu Novog Sada: Ivana Macak prva na listi Ruske stranke

Ivana Macak, predsednica Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta, prva je na listi Ruske stranke "Srbi i Rusi braća zauvek" za lokalne izbore u Novom Sadu zakazane za 2. jun.
Sa blokade Filozofskog u Skupštinu Novog Sada: Ivana Macak prva na listi Ruske stranke
Foto: 021.rs
Ovo je napredak za nju, u odnosu na pokrajinske izbore održane 17. decembra prošle godine, na kojima je bila četvrta na listi iste stranke.
 
Ono što je možda doprinelo boljem "plasmanu" Macak je njeno učešće na blokadi Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, na kojoj se istakla kao jedna od predvodnica. 
Macak je bila među studentima koji su pokrenuli dešavanja na Filozofskom fakultetu, prvo prijavom Etičkoj komisiji protiv profesora Dinka Gruhonjića, zbog navodnog govora mržnje, a potom i učešćem u blokadi zgrade fakulteta. 
 
Tada je tridesetak studenata ušlo u zgradu fakulteta i držalo ga blokiranim četiri dana. Profesori nisu mogli da rade svoj posao, a zaposleni su dobijali uvrede i pretnje smrću. Policija i tužilaštvo nisu reagovali.
Na listi Ruske stranke za Skupštinu Novog Sada kandidati su uglavnom nepoznati. Među 22 kandidata najviše je studenata, a ima i učenika. Neka od imena su Ognjen Simić, Ana Opačić, Dragan Kamenarović, Mihailo Štrbac, Miljana Nikodinović, Nebojša Opačić i Marko Vasiljević.
 
Osnivač ove stranke je Slobodan Nikolić iz Šapca. Prema podacima koji se mogu pronaći na internetu, Nikolić je bivši potpredsednik Narodne seljačke stranke, koju je 1990. godine osnovao Dragan Veselinov, a kasnije preuzeo Marjan Rističević. 
 
Nikolić je takođe zastupnik Društva srpsko-ruskog prijateljstva "Vladimir Putin".
 
Zastupnik je i Udruženja "Seoski prag". Kako se može pronaći u ranije objavljivanim vestima i gostovanjima Slobodana Nikolića u raznim emisijama, ova nevladina organizacija bavi se bračnim posredovanjem i pronalaskom Ruskinja, Beloruskinja i Ukrajinki za neoženjene momke u Šapcu i ostatku Srbije.

Na pokrajinskim izborima prošle godine Ruska stranka osvojila je jedno mesto u Skupštini APV.

  • Ja sam NS

    01.05.2024 07:08
    Ruska Milica Lažljivica.
    To je gore od Milice Ministarke.
  • Trt

    30.04.2024 17:56
    @B

    Kome to "vama"? Nije mi poznat jezik, čak i google translate se zbunio.
  • B

    30.04.2024 16:04
    V
    Ma nije Putin kriv što je digao RUSIJU iz mrtvih...Kriv je nama (.....čorav narod koji bira između "zelenskog glumca,i Dinkeca evropej a) Srbina casnog NIĐE

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti