Ko je Nestorovićev kandidat za gradonačelnika Novog Sada: Protiv "komunjara", za Veliku Srbiju

Stranka Branimira Nestorovića u subotu, 27. aprila, saopštila je da je njihov kandidat za gradonačelnika Novog Sada Milovan Bajagić.
Kako su naveli u saopštenju, Bajagić je bivši oficir Vojske Srbije, stručnjak za geopolitičke odnose i vojni analitičar.
 
O Bajagiću se može naći malo informacija, ali ono što navodi desničarski list Pečat, jeste da je rođen 1981. godine u Bačkom Dobrom Polju, gde je i završio osnovnu školu.
 
"Posle gimnazije u Vrbasu, upisao je Vojnu akademiju i odabran je u protivteroristički odred 'Kobre'. Posao u 72. specijalnoj brigadi je napustio kada je odlučio da ne dozvoli da mu komanduju Šutanovac i Ponoš, jer su njegovi uzori general Ratko Mladić, koga smatra najvećim srpskim junakom, Tomislav Šipčić, general Bajić, i slični. Razočaran izdajom svojih ideala napustio je Vojsku, iako sada misli da je trebalo da ostane i tu se i dalje bori", piše u tekstu Pečata.
Usledili su, navodi se, angažman u jednoj od vodećih pravnih firmi u Dubaiju i putovanja po svetu, zatim zaposlenje u Londonu, gde je dve i po godine radio u jednoj od vodećih pravnih firmi.
 
U Srbiju se vratio "iz porodičnih i patriotskih razloga" 2013. godine i sada živi i radi u Novom Sadu. Ne navodi se gde radi i na kojoj poziciji.
 
Bajagić se pojavljuje kao gost emisija na Jutjub kanalu "Balkan info", uglavnom komentarišući rusko-ukrajinski rat i kritikujući "Srbe koji rade protiv interesa zemlje". 
 
Gostovao je i u emisiji Televizije "Happy", koja se svodi na višesatno komentarisanje rata u Ukrajini, ali iz isključivo proruskog ugla.
Njegovo ime u javnosti je odjeknulo 2022. godine kada je bio jedan od građana Srbije koji su bili posmatrači na ilegalnom referendumu koji je Rusija organizovala u okupiranim oblastima u Ukrajini, uprkos tome što je država Srbija saopštila da neće priznati rezultate glasanja.
 
Bajagić je tada proveo pet dana u Hersonskoj oblasti. Za Euronews Srbija rekao je da su troškove avionskog prevoza do Moskve, transfera do Krima i smeštaja pokrili upravo Rusi, odnosno organizatori "referenduma". 
 
Na pitanje zašto je otišao u Ukrajinu budući da država Srbija ne priznaje navodne referendume, Bajagić je podvukao da je učestvovao kao "privatno lice i samostalni osmatrač, nikako kao izaslanik države".
 
"Ja sam barem otišao kao profesionalac, častan čovek, da objektivno osmotrim, a to što volim Rusiju nije uticalo na moju objektivnost", rekao je on u razgovoru za Euronews Srbija i dodao da je tamo gde je on bio posmatrač, "sve proteklo u demokratskoj atmosferi".
 
Nakon toga Bajagić se pojavio na listi nepoželjnih posetilaca u Ukrajini, a sankcije koje mu je ukrajinska država uvela označio je kao "posebnu čast i orden".
 
U intervjuu za Pečat Dubrovnik naziva "srpskim gradom", navodi da dobrim delom sveta vlada "duboka država", da je Jugoslavija "masonska tvorevina", te da je najveći zastupnik srpskih nacionalnih interesa Milorad Dodik.
 
Bajagić je u istom intervjuu naveo da je njegov "patriotski cilj" da stvori "veliku Srbiju ili savez srpskih država".
 
Bajagić se dotakao čak i teme Evrovizije. Kako je ocenio u ovom intervjuu, "svedoci smo toga (uništavanja tradicionalnih vrednosti), počev od Beovizije, čiji se takmičari bore za plasman na izrazito satanističkoj Evroviziji".
Ocenjuje kandidat za gradonačelnika Novog Sada i da "Srbijom vladaju komunjare".
 
Vojvodina, čiji najveći grad pretenduje da "osvoji", nisu samo Srem, Banat i Bačka.
 
"Istorijski, Vojvodina je i Baranja, a Srem je mnogo veći od avnojevskih granica i Vukovar je čisto srpski grad koji nam je uskraćen", naveo je Bajagić za "Pečat". 
 
Pokret "Mi - snaga naroda" Branimira Nestorovića će na izborima u Novom Sadu 2. juna nastupiti samostalno.
  • Mika

    03.05.2024 10:48
    spijun
    Špijun i to obučen, e nema dobre OZN-e, VOA trubadur
  • Neinformisan

    02.05.2024 21:46
    ?
    У којем смо ми бунару, јбт!!!
  • Б

    01.05.2024 22:47
    Арапи и "комуњаре"
    Господин говори арапски? Ако је радио у правној фирми у Дубаију, морао га је научити. Видите, производњом, грађевином и другим секторима се у УАЕ баве припадници многих националности, али је званични језик у управи арапски и мало ко осим локалаца ради у управи, јер су тамо послови, погађате, лаки, а уносни.
    Што се "комуњара" тиче, да није било "комуњара" фамилија дотичног господина, бившег друга, би остала тамо далеко у ЦГ и никад не би видела Бачко Добро Поље које је изузетно "добро" за њих, а изузетно лоше за Војвођане. Тако да дотични при сваком помену "комуњара" треба да устане и захвали им се.
    Нисам сасвим сигуран какве везе "КоБре", "ШтаБре" и "ГдеБре" имају са вођењем НС. Нарочито ме забрињава та "Велика Србија" која је, захваљујући баш оваквим ликовима, све мања и мања, са све мање људи. О излетима у Русију, тј. окупиране делове Украјине да и не говоримо.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti