Izgradnja Beogradske kapije još nije počela

Obnova Beogradske kapije u Petrovaradinu još nije započela, a nadležni prave razloge za kašnjenje nisu saopštili.
Obnova Beogradske kapije u Petrovaradinu još nije započela, a nadležni prave razloge za kašnjenje nisu saopštili.

Početak radova na obnovi kapije bio je predviđen za mart, u međuvremenu je odabrana i firma koja će izvoditi radove, ali ugovor sa "Ornament - investinženjeringom" iz Beograda još nije potpisan. Vrednost radova je 35 miliona dinara, koji uključuju sanaciju gornjih zona kapije, zaštitu od vlage, obnovu fasada i unutrašnjih prostora kapije, kao i rekonstrukciju kolovoza.

U Poslovnom prostoru navode da su javne nabavke sprovedene i da je izabrana najpovoljnija ponuda. Nakon potpisivanja ugovora sa pomenutom firmom biće definisani dalji rokovi i početak realizacije projekta, ali nije preciziran razlog kašnjenja od nekoliko meseci. U Zavodu za zaštitu spomenika kulture, čiji su stručnjaci uradili projekat obnove i koji će biti zaduženi za nadzor radova, takođe nisu znali zbog čega se toliko čeka na početak radova.

Obnove Beogradske kapije bio je jedan od pobedničkih ideja u projektu "Mesto koje volim" banke "Inteza". Protokol su potpisali Grad Novi Sad, Ministarstvo kulture, Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine i banka "Inteza". Predviđeno je da Ministarstvo i banka izdvoje 10 miliona dinara, a Grad i Fond za kapitalna ulaganja po 7,5 miliona.

  • 19.06.2013 08:14
    hm
    Tuzno je sto ne znamo da cuvamo nista, isto to vazi i za mnoge okolne zgrade, dalje da i ne pricam.
  • lucia

    19.06.2013 08:12
    Plasim se
    da ce pod ovom vlascu /isti oni sa Majom Gojkovic gradonacelnicom!/ na Beogradskoj kapiji sve biti uradjeno fuserski kao ovaj behaton oko SPENSa koji je propao posle godinu dana, da se ne moze normalno hodati, a skinuta je prethodna podloga koja je trajala decenijama. Ali u svaku cenu se treba "ugraditi"...
  • 19.06.2013 07:20
    I ne treba da diraju onaj opojni miris pishacke koji me svaki put kad prodjem tuda vraca u detinjstvo pre vise od 20 godina jer je tu smrdelo jos kad sam bio mali i kad je sve bilo jednostavnije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti