Novosadski biciklisti neće nula dinara za rupe na stazama

Oko 500 biciklista okupljenih na novosadskoj Kritičnoj masi provozalo se ulicama Novog Sada. 

Oko 500 biciklista okupljenih na novosadskoj Kritičnoj masi provozalo se ulicama Novog Sada.

Tom prilikom je javno iznet podatak da je 2014. godine za održavanje biciklističkih staza realizovano 0 dinara, što je izazvalo burne reakcije prisutnih.

Okupljanje u Limanskom parku je trajalo oko pola sata i tom prilikom je javno iznet podatak da u 2014. za popravku biciklističkih staza realizovano nula dinara. Reakcije biciklista su bile jednoglasne i burne. Predstavnici Novosadske biciklističke inicijative pozvali su prisutne da prate i uključe se u aktivnosti i pozive na akcije, kako bi se ovakve stvari ubuduće sprečile. Raspoloženje je uprkos ovoj informaciji ostalo dobro.

Vožnja je protekla bez incidenata, uz pratnju policije. Neobična situacija zabeležena je na uglu Rumenačke i Bulevaru kralja Petra I kada je jedna aktivistkinja uočila da je na automobilu koji čeka da kolona biciklista prođe izduvana guma. Kolona je bila dovoljno duga da je vozač izašao iz automobila, izvadio pumpu i naduvao gumu.

Završni pozdrav je održan na Trgu slobode, gde su prisutni još jednom javno poručili da ne žele da prihvate realizaciju nula dinara za popravku biciklističkih staza i završili vožnju podizanjem bicikala.

Deo učesnika se oprobao u takmičenju spretnosti vožnje bicikla i tom prilikom su osvojili nagrade čiji su pokrovitelji bili Novosadska biciklistička inicijativa, Popcycle i JKP Parking Servis. Nagradni fond su činile dve modne torbice za bicikl, sedište za decu za bicikl, vaučer za NSBike rentiranje bicikala i dve igre Biciklopol.

  • Hmm

    30.05.2015 22:03
    @10 minuta
    ok prijatelju, znaš koliko ima raskrsnica u gradu sa semaforima? semafori su izmišljeni zbog automobila. ne zbog pešaka, ne zbog biciklista, ne zbog kočija - zbog automobila. svaki semafor mi krade po najmanje minut. razumeš kuda ova računica vodi sve nas? zato nemoj da se buniš što ti biciklisti oduzmu 10 minuta mesečno zbog izbora vozila. ja zbog vas i vaših potreba u saobraćaju SVAKI DAN izgubim po XY minuta, pa računaj puta 12 meseci godišnje, puta još 40 godina koliko je to života zbog likova koji sede u automobilu.

    hvalalepodoviđenja.
  • ZarkoZelim

    30.05.2015 21:43
    DaVidim
    iz kojih mesta pisu ovi hejteri? msm, sumnjam da je novi sad.

    ja sam vozac koji voli bicikliste

    ili

    ja sam biciklista koji voli vozace

    eto, ja sam dva u jedan. bez secera (nije zdrav).

    novi sad - biciklograd :)
  • 30.05.2015 20:34
    @ 10 MINUTA
    Šta kao vreme ti je novac, zarađuješ milione pa sad gibiš zbog ljudi koji propagiraju zdrav život a isto tako voze automobile ali kad idu dalje. Noge će ti zakržljati u autu. Sere mi se od takvih račundžija. Koji bolid ne mogu da verujem BOLID-MATEMATIČAR.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti