Tužbe protiv 50 studenata

Protiv pedesetak studenata master studija Ekonomskog fakulteta biće podnete krivične prijave ukoliko što pre ne uplate 75 hiljada dinara u državni budžet.
Protiv pedesetak studenata master studija Ekonomskog fakulteta biće podnete krivične prijave ukoliko što pre ne uplate 75 hiljada dinara u državni budžet.

Oni se terete da su godinu dana nezakonito stanovali u studentskim domovima na šta nisu imali pravo, a u dom su se uselili na osnovu nejasnih potvrda koj im je izdao sam fakultet, piše "Blic".

Na Ekonomskom fakultetu odgovornost prebacuju na državu i kažu da im je ministarstvo obećalo da će 50 studenata prebaciti na budžet, ali od toga nije bilo ništa.

Iako je Studentski centar oštećen jer nije dobio novac za boravak studenata, nije podnosio nikakvu tužbu jer smatraju da studenti nisu krivi. Postupak je pokrenulo tužilaštvo u Subotici, a o ovom slučaju navodno nisu obavešteni ni pokrajina, kao ni prosvetna inspekcija.

  • Tatar

    04.03.2011 07:34
    Sramota
    Ekonomski fakultet u Subotici - kriminalci koji više nemaju ideja kako da ojade studente. Malo im je što za slušanje nastave u NS studenti plaćaju NS-profesore koji "dolaze" iz Subotice. Ma hajte molim Vas.
  • bivsi student

    03.03.2011 16:27
    Diplomirao sam u Novom Sadu pre sedam godina, imao sam visok prosek, nikada nisam gubio godinu. Sve vreme studija sam stanovao kao podstanar na Limanima i Grbavici, placao markama i evrima, jer u dom nisam mogao.
    Razlog je bio jednostavan, moji su se izdrzavali od poljoprivrede i normalno je da sam i ja na selu imao nesto zemlje na svom imenu. U ocima birokratije ja sam bio zemljoposednik ili ono sto su komunisti zvali kulak, iako dva tri hektara nije nista spram onih koji se danas reklamiraju sa 22000 hektara. Moji roditelji nisu radili, nego su poljoprivrednici.
    Najvise mi je smetalo sto su moje kolege ostvarivale sva prava, pa i pravo na dom laznim potvrdama gde su prihodi roditelja izfrizirani da izgledaju kao socijalni slucajevi.Isto tako su dobijali i studentski kredit. Ja sam verovatno trebao da prodam zemlju i kupim garsonjeru.
    Podrzavam da se ovo istera do kraja, ne samo na Ekonomskom, vec na svim fakultetima.
  • Mlađa

    03.03.2011 15:47
    @Dacha
    Ne čekam ja Šekija-on me ne zanima uopšte. Nisam nikad glasao za njega!
    Ja čekam da Demokrade i njihovi koalicioni partneri odu sa vlasti da svane malo i da ne bude toliko lopovluka, poskupljenja i otimačine...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti