Uskoro radovi na Temerinskom putu

Izgradnjom druge trake Temerinskog puta, na deonici od Savske ulice do navoza na petlju autoputa Subotica - Beograd, Zavod za izgradnju grada nastavlja intenzivna kapitalna ulaganja predviđena ovogodišnjim Programom uređivanja građevinskog zemljišta.
Izgradnjom druge trake Temerinskog puta, na deonici od Savske ulice do navoza na petlju autoputa Subotica - Beograd, Zavod za izgradnju grada nastavlja intenzivna kapitalna ulaganja predviđena ovogodišnjim Programom uređivanja građevinskog zemljišta.

Očekuje se da radovi na Temerinskom putu počnu u novembru, a planirano proširenje obuhvata izgradnju dve saobraćajne trake u dužini od oko 530 metara, širine 7 metara, koja će od postojećeg kolovoza biti razdvojena razdelnom trakom širine 4 metra. Pored toga, izvršiće se rehabilitacija postojeće saobraćajnice, a odvodnjavanje sa kolovoza biće putem slivnika, bočno postavljenih, uz ivicu kolovoza kao i gravitaciono preko bankine u otvorene kanale.

Proširenje dela Temerinskog puta i kompletiranje ove saobraćajnice u punom bulevarskom profilu omogućiće lakše i  bezbednije odvijanje saobraćaja i brže uključivanje velikog broja vozila na autoput.

- Realizacijom ove investicije zaokružuju se aktivnosti na uređivanju ulaznih pravaca u Novi Sad jer posle izgradnje kružne raskrsnice na Sentandrejskom putu na red je došao i Temerinski put - navodi Goran Višnjić, direktor Zavoda za izgradnju grada.

Višnjić dodaje da se saobraćajne gužve moraju regulisati još na ulazima u grad, zbog čega je sređivanje ulazno-izlaznih pravaca, jedan od prioriteta ZIG-a u ovoj godini.

  • Nikana

    01.10.2014 09:17
    divlje deponije
    Kad ste vec tu onda resite i divlje deponije uz Temerinski put. Nekoliko njih da plati kaznu 100 eura i da vidis - ima da bude ekoloski centar grada.
  • Ranko Šarkanović,Veternik

    01.10.2014 07:09
    NEDOVRŠENO DRUŠTVO-NEDOVRŠENI POSLOVI
    Okrenite se po gradu i videćete mnogo ne dovršenih poslova kao što je ovaj o kome govorite.
    Na primer:
    - biciklistička staza kod GRAS-a (obilazak oko NAP-ove pumpe)urađeno sve od Futoga i stalo na kraju.
    -Uključenje sa Sajlova na Rumenački put,kod groblja-ako ne može raskrsnica ono može bar prestrojavanje radi polukružnog okretanja.Mislim da nije stvar rešena time što postavite pliciju da kažnjava!Dakle urađen put od Veternika do Sajlova i stalo na kraju.
    Škola u Veterniku(OŠ Marija Trandafil)i uskoro završen vrtić a nema ulice i parkinga za roditelje.
    ...
    ... ITD
  • ilija Čvorović

    30.09.2014 17:21
    A hoće li cigani(romi) i tada moći da voze zaprege po putu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti