Zaboravljeni lažni doktorat Tihomira Simića

Iako je prošlo skoro dve godine od kada je 021 otkrio lažnu diplomu Tihomira Simića, tada direktora Elektrovojvodine još uvek niko nije reagovao.
Iako je prošlo skoro dve godine od kada je 021 otkrio lažnu diplomu Tihomira Simića, tada direktora Elektrovojvodine još uvek niko nije reagovao.

Danas, kada je aktuelna priča o lažnim diplomama, stiče se utisak da su lažnjaci interesantni samo ako se radi o poltičarima iz samog vrha vlasti ili estradnim ličnostima, poput Miće Megatrenda.

Na to što je ovaj čovek prijavio lažni doktorat i na osnovu toga imao znatno uvećan koeficijent za platu svi su ostali nemi. Bivši visoki funkcioner Pokreta snaga Srbije i direktor gotovo svih firmi koje je Bogoljub Karić posedovao, Tihomir Simić je na mesto generalnog direktora jednog od najjačih vojvođanskih preduzeća došao na predlog Nenada Čanka.

Pre dve godine nam je u Prosvetnoj inspekciji rečeno da se nisu bavili slučajem lažnog doktorata jer "niko nije podneo zvaničan zahtev za proveru verodostojnosti Simićeve diplome, zbog čega postupak nije ni pokrenut". Podsetimo, Simić je u svojoj biografiji naveo da je doktorirao van Srbije, na havajskom univerzitetu Western Pacific.

Kako je tada otkrio 021, fakultet na kom je on navodno doktorirao zatvoren je maja 2006. zbog prodaje diploma preko interneta. Prema sudskoj presudi, diplome koje su "studenti" ovog fakulteta dobili nisu prihvatljive prilikom zapošljavanja, dok u određenim naučnim poljima naučna zvanja dobijena na ovom fakultetu predstavljaju osnov za krivično gonjenje samih akademaca.

  • 19.06.2014 15:53
    Makar ove godine da ga ne gledam kako se folira u jahti.
  • Srđan

    19.06.2014 14:36
    Tikica
    Hahahaha, ajde što je sebi platio gomilu diploma, naplatio je taj u nekoj naturi i diplome mnogim devojčicama a samim tim i lepa radna mesta - Čuveni dobro poznati slučaj Prica Jelena - Simić Tihomir.
  • cerka

    19.06.2014 13:33
    grozan
    los covek

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti