Završena zgrada Rektorata

Završetak radova na izgradnji centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu biće obeležen u petak 28. juna na 53. rođendan Univerziteta.
Završetak radova na izgradnji centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu biće obeležen u petak 28. juna na 53. rođendan Univerziteta.

Izgradnja centralne zgrade Univerziteta počela je pre 17 godina i obuhvata suteren, prizemlje, tri sprata, kao i garaže i dvonamensko sklonište. Gradnja je nastavljena u aprilu 2011. godine, a rok za završetak premašen je za šest meseci. Ukupno je za završetak novog rektorata potrošeno 8,5 miliona evra, a Vlada Vojvodine je preko Fonda za kapitalna ulaganja uložila 5,5, miliona evra.

U zgradi Rektorata nalaze se amfiteatar, višefunkcionalna sala, univerzitetski klub, Centralna biblioteka, Centar za informacione tehnologije, prostorije za rad univerzitetskih službi i kabineti rektorata. Jedan sprat koristiće Vlada Vojvodine za rad različitih agencija, službi i servisa od zajedničkog interesa za razvoj nauke, obrazovanja i međunarodne saradnje u ovim oblastima.

U okviru Dana Univerziteta u sredu Centar za razvoj karijere u studentskom domu “Slobodan Bajić” organizuje radionice “Aktivno traženje posla – situacija i perspektive”, “Istraži - planiranje karijere@Continental”, “Zadržite pažnju poslodavca, CV i propratno pismo”, “Proces selekcije”, predstavljanje univerzitetskih programa radne prakse i individualna savetovanja studenata.

U četvrtak će biti svečana dodela sertifikata i zahvalnica Fonda za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta, a u petak će biti centralna proslava Dana Univerziteta.

  • -

    25.06.2013 19:18
    -
    pa ovo k'o onaj radijator
  • Korovjov

    25.06.2013 15:00
    Ako se dobro sećam, rektorat je započet u vreme rektora Hercega, i prestao je da se gradi pre nego što su ovi novi uopšte i došli.
  • @KOLE 1

    25.06.2013 14:36
    Prva visokoškolska ustanova u Srba nije nikakva Velika škola u Srbiji, nego Bogoslovija u Karlovcima, Vojvodina, osnovana sa rangom Visoke škole 1794.
    Što je slučaj i sa većinom prvih i najnaprednijih stvari, na ukupnoj teritoriji posle-1990te Srbije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti