Kikinda: Plaćaju zonu 12 miliona a niko ne otvara pogone

Gradnju industrijske zone od 23 hektara u Kikindi opština finansira sa 12 miliona dinara.
Buduća zona biće na prostoru nekadašnjeg Dendrološkog rasadnika, a na toj lokaciji nalaziće se i slobodna bescarinska zona, koja će biti podzona subotičke zone.
 
- U toku je uređenje zemljišta, a radove izvodi JP "Kikinda", čija je ponuda od 2,4 miliona dinara bila najpovoljnija na javnoj nabavci. U prvoj fazi potrebno je urediti sedam hektara, koji su sad zarasli u korov i šiblje, a potom će se mašinama izravnati teren - kaže Miroslava Obadić iz JP "Kikinda".
 
Vlada Srbije je donela odluku da se parcela bivšeg rasadnika da opštini na korišćenje, a novcem kojim je opština planirala da plati uređenje zone finansiraće dokumentaciju, projekat i građevinsku dozvolu. Za infrastrukturu, opština sad ima samo deo novca.
 
- Agroindustrijska zonaje završena i treba raditi na dovođenju investitora jer prazna zona ne doprinosi ničemu, a vlast već namerava da gradi novu zonu i da uloži nekoliko stotina hiljada evra. Ne bi bio problem praviti novu lokaciju da je prva popunjena - kaže potpredsednik gradskog odbora LSV i odbornik u SO Kikinda Miroslab Grujić.
 
Autor: Blic
  • sima

    07.02.2016 21:46
    jos jedno pranje novca ili bolje receno ,,u svoj dzep,,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina