Reditelju "Povratnika" DGA nagrada

Meksički reditelj Alehandro Injaritu dobitnik je nagrade Američkog udruženja reditelja (Directors Guild of America DGA) za vestern "Povratnik" (The Revenant).

I prošle godine glavnu nagradu DGA, koja predstavlja pouzdan pokazatelj ko bi mogao da osvoji prestižnog Oskara na svečanoj dodeli 28. februara, takođe je dobio Injaritu za film "Čovek ptica", a potom je dobio je i nagradu Američkog instituta za film.

Među nominovanima za nagrade DGA na sinoćnoj ceremoniji u Los Anđelesu bili su i Ridli Skot, Adam Mekej, Tom Makarti i Džordž Miler.

Ridli Skot bio je nominovan za film "Sam na Marsu" (The Martian), Mekej za film "Opklada veka" (The Big Short), Makarti za ostvarenje o skandalu pedofilije među katoličkim sveštenicima "Pod lupom" (Spotlight), a Miler za četvrti deo "Pobesnelog Maksa" (Mad Max: Fury Road).

Nagrade DGA se dodeljuju samo rediteljima u nekoliko kategorija, za film i televiziju.

Autor: Beta

  • Del Potro

    08.02.2016 15:16
    Kanal
    Nikakav film.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.