Neobična imena srpskih pogrebnih preduzeća

I pogrebna preduzeća se koriste reklamnim trikovima kako bi privukli "korisnike".

Većina građana je verovatno videla neke od takvih reklamnim tabli kojima "savremeni Topalovići" pokušavaju da privuku kupce i da im bar malo ublaže bol u najtežim trenucima.

Postoji nekoliko kategorija:

Prva i najbrojnija vrsta su imena koja se daju po prezimenu ili nadimku vlasnika preduzeća, pa tako postoje prodavnice pogrebne opreme Stanković, Bokica, Milenković stil, Živković , Drnda, Tatić, Šaronjić...

Druga kategorija je u vezi sa samim činom smrti, pa tako postoji "Poslednji taksi", "Veseli plamičak", "Miran san", "Slatki snovi", "Jedan manje", "Poslednja suza", "Finalno konačište", "Pietet", "Anđeo" ili "Spokoj".

Treća kategorija je ona čija su imena vezana za religije, mitove i natprirodna bića u njima kao i za večna prebivališta, pa tako postoji pogrebna oprema "Beli anđeo", "Haron", "Adonis", "Ra", "Šiva", Raj" ili "Had".

Četvrta kategorija su imena data po proizvoljnom sistemu, odnosno po nečemu sa čim je jedino upoznat vlasnik preduzeća. Tako postoje "Konkordija", "Kometa", "Zvezdana prašina", "Karma", "Brestovi", "Lisje", "Eukaliptus", "Zlatna palma" "Kokai", "Vikend M" ili "Neon".


Autor: Bulevar

 

  • Đunta

    08.02.2016 15:09
    Novosadska preduzeća "Konkordija" i "Lisje" nisu ni najmanje "čudni nazivi".
    Neko je već napisao za "Konkordiju", a "Lisje" je asocijacija na "Đački rastanak" Branka Radičevića... Oprašta se od života, jao vinogradi i to... Proverite pre nego što objavite...
  • Mikica

    08.02.2016 14:24
    Konkordi(j)a - Rimska boginja mira i harmojije, nikako proizvoljan naziv
  • Ghost

    08.02.2016 04:12
    U našem slučaju Bolji život je izgleda top naziv.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.