Kažnjen biciklista koga je udario automobil

Osnovni sud kaznio je novčanom kaznom od 150 evra Velimira Antića (60) iz sela Gornji Livoč, iako je na njega dok je pokušavao da pređe biciklom na drugu stranu puta, naleteo putnički automobil.

Vozilo se, prema policijskom izveštaju, kretalo znatno većom brzinom od dozvoljene.

"Nesreća se dogodila 28. oktobra prošle godine na putu Gnjilane - Priština, na samom izlasku iz grada. Na oca je naleteo "folksvagen polo", a o brzini su svedočili i tragovi kočenja", kaže Velimirov sin Bojan.

U Kliničko-bolničkom centru u Nišu su mu konstatovane teške telesne povrede.

"Polomljena su mu četiri rebra i oštećena plućna maramica, imao je više od 20 šavova na glavi, bio životno ugrožen. Prilikom pada polomljna su mu i dva zuba", navodi Bojan, koji će uložiti žalbu na odluku suda.
Napominje da je presuda izrečena bez saslušanja, samo na osnovu policijskog izveštaja, a i vozač automobila je kažnjen istom novčanom kaznom.

Presuda je nerazumljiva zbog lošeg prevoda na srpski jezik. U policijskom izveštaju stoji da je vozilo sa švajcarskim tablicama, a u presudi su kosovske tablice - priča sin oštećenog. Čak se kaže da je Antić zadobio lake telesne povrede.

Autor: Novosti

  • hm...

    19.02.2016 18:55
    jogi za predsednika
    :) Jogi slažem se sa tobom skroz. Pustili priču bez pola informacija, zbog čega? Šta pokušavaju da nam kažu? Korupcija, loše sudstvo, neoprezni biciklista ispašta zbog svoje nemarnosti, neoprezan vozač udario biciklistu, šta? Ima li biciklista ikakvu dozvolu, da li je dao znak za skretanje , da li je pogledao iza sebe prilikom davanja signala (ruke) za skretanje da li je već neko vozilo krenulo u preticanje jer tada NEMAŠ više prednost!!! Ni kao biciklista ni kao vozač nemaš prednost ni da skreneš levo ili da kreneš u preticanje vozila ispred ako je vozilo iza krenulo vas da pretiče. Ako biciklista nema nikakvu dozvolu, ni za bicikl psp ili auto onda je automacki kriv po našem zakonu. Ako zgazite ili udarite nekog na motoru bicikli nekog (ne daj bože) vidite sa advokatom sve što sam napisao.
  • Pera

    19.02.2016 15:03
    Dobro da mu posle toga nisu izvadili organe.
  • Jogi Letač

    19.02.2016 14:08
    @Mastodont, pa u vesti samo piše za vozača automobila da je brzo vozio, nigde se ne navodi dali se biciklista kretao propisno, da li je bio propisno osvetljen (ako se sve dešavalo noću) i slično, tako da je moguće da je to iz vesti tendenciozno izostavljeno, kako bi svu krivicu prikazali kao krivicu vozača.
    Tako da se iz vesti ne vidi da li postoji krivica bicikliste, a ako postoji, treba i on da bude kažnjen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.