Đurić: Sramota da neko neće da odvoji od plate za crkvu

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić kaže da mu je neverovatno da nekome smeta poziv da se odvoje sredstava za humantirani Fond Eparhije raško-prizrenske.

"To je malo za rubriku verovali ili ne. Nekome smeta poziv da se, državni funkcioneri pre svega, na dobrovoljnoj osnovi odreknu dela sredstava za humantirani fond, kojim se između ostalih, finansiraju i narodne kuhinje", rekao je Đurić za RTS.

Prema njegovim rečima, reč je o pozivu na dobrovoljnom, humanitarnom nivou, jer je, dodao je, naša crkva najprisutnija humanitarna organizacija na Kosovu i to nema nikakve veze sa diskusijom da li je država odvojena od crkve i slično.

On je podsetio na značaj rada Eparhije raško-prizrenske, ističući da bez aktivnog rada eparhije svih ovih teških 16 godina na KiM, pitanje da li bi pomoći u mnogim ugroženim sredinama i bilo.

"Ovde se ne pogađa suština. Pitao sam da li bi funkcioneri i oni koji primaju duple plate odvojili novac da pomognu Fond. Nije obaveza, već je poziv na dobrovoljno izdvajanje dela zarade. Sramota me je i u njihovo ime", napominje Đurić.

Podsetimo, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić nedavno je izjavio da bi oni koji na Kosovu primaju platu iz budžeta trebalo da deo primanja daju Fondu Eparhije raško-prizrenske. On je istakao da sredstva iz fonda neće biti korišćena za tekuće potrebe, već će se realizovati zajednički prioriteti od opšteg interesa, bitni za sve Srbe koji žive na KiM.

Autor: Tanjug

  • Moмчило

    23.02.2017 15:04
    Господине Ђурићу!
    Није проблем дати или донирати Цркви,проблем је што је Црква,боље речено њени делови,почела да пљачка народ.Погледајте Ђурићу њихов ценовник услуга па онда кажите ко коме треба дати или поклонити новац.Погледајте Ђурићу које свештеници возе аутомобиле,погледајте какве куће имају,погледајте како су им уређене канцеларије и епархијски домови. Преко ноћи Црква је од "комунистичке сиротиње" (тако су себе звали) постала најбогатији део друштва,друштва које малтене пропада. Размислите мало Ђурићу за кога помоћ тражите,замислите шта би данас рекао Светитељ Павле да види шта све данас Црква ради за чије је идеале цео свој живот даровао.
  • komshija

    21.02.2017 19:48
    Prodati automobile i vikendice
    Evo jedne super ideje. Prebogati popovi da prodaju višak kola, stanova, kuca i vikendica koje su zaradili na leđima ovog naroda i eto para da se pomogne narod na kosovu ili po srbiji gde treba.
    Ako to nije dovoljno, neka prodaju krstove od suvoga zlata, zlatne kvake, zlatni escajg i ostalo zlato koje su vekovima skupljali. Pa ako i to ne bude dovoljno, neka crkva proda zemlju, šume, brda i doline koje imaju ... Gradjane ostavite na miru. Ko hoće, neka donira! Ovo je SEKULARNA DRŽAVA!
  • ns

    21.02.2017 14:30
    da li ja kao fizičko lice (građanin) mogu da tužim ovu spodobu zbog očiglednog zanemarivanja statusa SEKULARNE DRŽAVE i zbog favorizovanja jedne organizacije u odnosu na druge, zloupotrebu službenog položaja i vređanje građana koji ga plaćaju. isto tako bi trebalo i za moje udruženje ateista da ide nalog i zahtev za uplatu, ili svima ili nikom!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.