Interesovanje za vaučere u Srbiji veliko

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Srbije (TOS) Marija Labović izjavila je da je interesovanje građanja za turističke vaučere za odmor u Srbiji veliko i da će se TOS potruditi da što bolje predstavi građanima sve potencijale domaćeg turizma.

Labović je kazala da TOS na svom štandu na Sajmu turizma zajedno sa Ministarstvom turizma pokušava da vaučere za subvencionisanje odmora u Srbiji što bolje predstavi domaćim gostima.

"Želimo da svima koji su zainteresovani za subvencionisano letovanje ponudimo odgovore na pitanja za sve njihove nedoumice i objasnimo im kako da dođu do vaučera ili da se registruju za njih", kazala je Labovićeva.

Prema njenim rečima, podaci pokazuju da su građani najviše zainteresovani za banje, ali traže se i ostale destinacije. Ona je naglasila da je Sajam turizma u Beogradu koji se ove godine održava 38. put najveća manifestacija te vrste u regionu i veoma je značajna za promociju turizma Srbije, ne samo domaćim već i inostranim turistima.

Ministar turizma Rasim Ljajić izjavio je ranije da je Vlada Srbije dodeljivanjem vaučera pomogla razvoj turizma jer je prošle godine podelila 14.000 vaučera preko kojih je ostvareno 118.000 noćenja, a na spisku je bilo 244 objekata. Ove godine, prema njegovim rečima, cilj je da do kraja godine bude podeljeno 46.000 vaučera i da se prijavi oko 500 hotela i ugostiteljskih objekata u kojima će biti moguće realizovati vaučere.

Autor: agencije

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.