Uhapšen Kristijan Golubović i sproveden u zatvor

Kristijan Golubović uhapšen je i sproveden na izdržavanje kazne zatvora.
To je usledilo nakon što je Prvi osnovni sud zaključio da je zloupotrebio pravo podnošenjem pete molbe za odlaganje kazne, nakon što mu je krajem prošlog meseca naloženo da ode u zatvor. Portparolka suda Ivana Ramić kaže da je za Golubovićem potom raspisana poternica i da je već uhapšen.
 
On će biti upućen na izdržavanje kazne zatvora, napomenula je Ramić. Ovog puta, za razliku od prethodnih, pravo na žalbu Golubovića nije odložilo izvršenje rešenja suda upravo zbog zloupotrebe prava.
 
Golubović je podneo petu po redu molbu za odlaganje izdržavanja kazne od osam godina zatvora početkom marta, zbog bolesti majke. Tim potezom opet je, ali samo za kratko, odložio odlazak u zatvor. Viši sud u Beogradu nedavno je pravosnažno odbio njegovu četvrtu molbu za odlaganje, pa se očekivalo da će otići u zatvor, ali se onda dosetio novog zakonskog razloga za odlaganje zbog bolesti bliskog člana porodice.
 
Njega čeka da provede u zatvoru još četiri godine i četiri meseca, pošto je ostatak kazne proveo u pritvoru, koji se uračunava u kaznu. Goluboviću je uspevalo da poslednjih 15 meseci odlaže izvršenje kazne od donošenja pravosnažne presude Apelacionog suda kojom je u novembru 2014. godine osuđen na osam godina zatvora zbog preprodaje heroina.
 
Do pravosnažne odluke kojom je Viši sud odbio da mu odloži izdržavanje kazne, po četvrti put, prethodno mu je tri puta prihvatana molba za odlaganje, u dva navrata zbog rođenja deteta, a treći put zbog učešća u rialitiju "Farma". Četvrto odlaganje, koje mu je prošlo bezuspešno, tražio je zbog "zdravstvenih razloga".
 
Protiv njega se u tužilaštvu za visoko tehnološki kriminal vodi još jedan postupak zbog pretnji učesnici "Farme" Tamari Đurić.
 
Autor: Tanjug
  • Snaša sa salaša

    16.03.2016 21:52
    Oooo!
    Ovo samo u Srbiji ima.O Srbijo,šta si dočekala?!
  • Ogledalo

    16.03.2016 20:17
    Kristijan je lice Srbije, pravda za Kristijana!
  • NikolaD

    16.03.2016 19:08
    Trebali su da ga puste jos malo pa onda tri dana pred izbore da ga zatvore.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija