Sajt Sigurne kuće danas počinje sa radom

Sajt sigurnakuca.net/onasnazivanje/ čiji će sadržaj činiti saveti, praktična znanja i iskustva o načinima ekonomskog jačanja žena danas počinje sa radom.
Posetiteljke sajta biće u prilici da saznaju kako da kako da postanu konkurentnije na tržištu rada, da se informišu o prilikama za pokretanje i promociju sopstvenog biznisa, besplatnim edukacijama i usavršavanjima. 
 
Sajt čini sastavni deo projekta "ONAsnaživanje", koji je usmeren na ekonomsko osnaživanje žena koje su preživele nasilje i žena koje pripadaju socijalno ugroženim kategorijama. 
 
Model projekta pilotiran je u Sigurnoj kući Sombor, a uključuje i osnivanje socijalnog preduzeća čija je svrha i obezbeđivanje usluge kontinuiranog obrazovanja žena. 
 
  
 
Uz pomoć edukacije, žene dobijaju priliku da uvećaju svoja znanja, unaprede svoje sposobnosti i kapacitete za posao, i tako ostvare ekonomsku nezavisnost.
 
U procesu kontinuirane edukacije u okviru projekta, do sada je učestvovalo oko 50 žena koje su pohađale različite tipove treninga.
 
Ovakvom kontinuiranom edukacijom i osnaživanjem, umanjuju se šanse da žena usled nemogućnosti da izdržava sebe i svoju decu prihvata loše uslove rada koje poslodavci nameću ili ostaje uz nasilnog partnera.
 
Ova usluga je pokazala potencijal za samoodrživost, a ideja je da se u narednom periodu implementira na sve sigurne kuće širom Srbije.
 
"ONAsnaživanje" je inicirao Fond B92, a sprovodi se u partnerstvu sa Centrom za socijalni rad Sombor i SMART kolektivom.
 
Finansijska podrška i poverenje projektu povereni su od strane Fonda Ujedinjenih nacija za borbu protiv nasilja nad ženama.
 
Autor: 021.rs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.