Korupcionaška afera u BiH: Gde su nestali milioni iz Evrope?

Evropska investicijska banka zatražila je od Ministarstva sigurnosti BiH detaljnu istragu o milionskim sredstvima koje je ova banka plasirala u BiH, a koja su jednim delom misteriozno nestala.

Pre nekoliko dana na adresu Ministarstva sigurnosti stigao je zahtev iz ove finansijske institucije EU da se ispitaju pojedini aranžmani, odnosno projekti, koje je ova banka pristala finansirati u BiH, saznaje Dnevni avaz.

Da je EIB uputio pismo ovakvog sadržaja u Ministarstvo sigurnosti, potvrdio je i Dragan Mektić, prvi čovek ovog ministarstva.

"Nešto je stiglo, ali morate me razumeti. Obavezao sam se da neću ništa o tome pričati i moram to ispoštovati", rekao je on.

Izvori bliski Savetu ministara BiH tvrde da je problematična investicija EIB, odnosi na kredit vredan 50 miliona evra, koji je plasiran posredstvom Investiciono-razvojne banke RS.

"Deo tih sredstava utrošen je prema planu, odnosno za projekt za koji se i apliciralo u EIB. Ali, deo novca nije. Prema njihovim informacijama, novac je preusmeren u neki drugi posao po nekim korupcijskim linijama, odnosno radi se o nameštanju poslova", tvrdi izvor Dnevnog avaza.

Mektić je i ranije upozoravao da su pojedine banke upletene u korupcijske afere, koje dosežu milionsku vrednost.

  • Nervirach

    17.07.2016 12:10
    Tamo gde i nase. Nadavali su se evropljani i kod nas. Vse nego rusi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija