Sedam stvari koje treba izbegavati u CV-ju

Poslodavci koji zapošljavaju dobijaju stotine pristiglih biografija i prijava za posao, i sasvim je jasno da "opstaju" samo oni najkvalitetniji.

Možete biti najbolja osoba za određeni posao, ali ako ste pogrešili u biografiji, mogli bi biti "izbačeni" već u prvom krugu. Ovo su, prema Biznis Insajderu, detalji koje po svaku cenu treba izbegavati u biografiji:

1. Irelevantno radno iskustvo

Ako ste nekada davno radili kao konobar u restoranu, a šaljete prijavu za sasvim drugi posao, nije potrebno navoditi takva prošla radna iskustva.

2. Privatne stvari

U biografiji nemojte navoditi bračni status, veroispovest i ostale nebitne podatke mogućem budućem poslodavcu.

3. Hobiji

Igrate fudbal, svirate gitaru, planinarite...Treba li sve to da zna vaš mogući poslodavac? Odgovor je – ne.

4. "Neozbiljna" e-mail adresa

Pripazite sa kakve mail adrese šalite prijave za posao. Ako vam je mail, na primer, partijaner_ludi@gmail.com ili huligan67@yahoo.com, šanse za posao biti će smanjene na minimum.

5. Razlozi o napuštanju prošle firme

Mnogi kandidati za posao misle da će im objašnjenja o prošlim napuštanjima firme pomoći u angažmanu, ali istina je suprotna. U biografiji takve stvari valja izbegavati.

6. Fotografija

Osim ako se izričito traži, izbegavajte postavljanje fotografije uz CV. Fokusirajte se na ono bitno.

7. Visina plate

Ako se već u biografiji počnu spominjati iznosi, to nije dobro. Pregovori o visini plate trebalo bi da sačekaju do razgovora za posao.

  • Prezentabilna

    27.07.2016 09:29
    @hm
    Pri sastavljanju biografije izbegavajte nepostojeće reči, kao što je "prezentabilan"...
  • hm

    25.07.2016 14:22
    Ne slazem se jedino za stavku fotografije. Osim ako niste bas prezentabilni. Ali ako ste prijatne spoljasnjosti, svakako iskoristite i tu prednost i mogucnost u predstavljanju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.