PKB postaje državno vlasništvo

Skupština Poljoprivrede korporacije Beograd (PKB) odlučila je da akcije tog preduzeća koje su u vlasništvu Grada Beograda budu prenete na državu, piše Blic.
Tu odluku trebalo bi da uskoro potvrdi i Skupština Beograda čime će PKB i formalno preći u nadležnost Vlade Srbije.
 
Kako list saznaje, cilj te transakcije je promena modela privatizacije PKB-a posle neuspelog tendera kada je imovina kompanije nuđena za 154 miliona evra.
 
Grad je zatražio da se akcije PKB povuku sa regulisanog tržišta, čime PKB prelazi iz otvorenog u zatvoreno akcionarsko društvo.
 
Predsednik Nezavisnog sindikata PKB-a Nikola Lazić rekao je da očekuje da će sada zaposleni u tom preduzeću učestvovati u razgovorima o načinu privatizacije, što nije bio slučaj dok je Grad Beograd bio većinski vlasnik PKB-a.
  • Nensi

    29.07.2016 10:19
    U interesu je svih građana Vojvodine da Matijević kupi PKB za tepsiju ribe.
    Pre toga da proda Industriju mesa Toennisu za xxx.000.000 evra ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija