U London stigao prvi teretni voz iz Kine

Prvi teretni kineski voz na relaciji Kina-Velika Britanija stigao je danas u London, nakon što je prešao put od 12.000 kilometara.
Voz je ušao na stanicu Barking, u istočnom delu Londona, nakon 18-dnevnog puta od grada Jivu, u istočnoj kineskoj provinciji Žeđijang.
 
Voz je na svom putu prošao Kazahstan, Rusiju, Belorusiju, Poljsku, Nemačku, Belgiju i Francusku.
 
Morskim putem ovaj put bi trajao dvostruko duže.
 
Voz je dopremio robu široke potrošnje, uključujući aparate za domaćinstvo, odeću, tekstil, torbe i kofere.
  • Gerga

    18.01.2017 20:34
    18 dana...
    Pa toliko traje i kad iz NS pošalješ robu vozom u NIŠ ili Vranje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Srpska ekonomija raste uprkos izazovima

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas na prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Grupacije Svetske banke da srpska ekonomija raste, uprkos izazovima.

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.