Pet ponuđača za Aerodrom "Nikola Tesla"

U trku za koncesiono upravljanje beogradskim Aerodromom "Nikola Tesla"" ušla su četiri konzorcijuma i jedna kompanija, koji će morati da dostave obavezujuće ponude, piše "Politika".
Pet ponuđača za Aerodrom "Nikola Tesla"
Foto: 021.rs
Reč je o švajcarsko-francuskom konzorcijumu, indijsko-grčkom konzorcijumu, francuskoj kompaniji "Vinsi", južnokorejsko-tursko-kiparskom konzorcijumu i kineskom konzorcijumu. Ako se pogleda njihov portfolio stiče se utisak da će se za beogradski aerodrom boriti zaista ozbiljne kompanije koje imaju iskustvo u avio-biznisu, navodi beogradski list.
 
Na pretkvalifikacioni konkurs za Aerodrom "Nikola Tesla" javilo se 27 zainteresovanih kompanija, a od danas počinje prava trka za izbor koncesionara od kada bi trebalo da počnu da stižu obavezujuće ponude. Objavljivanjem imena onih koji su prošli kvalifikacije počinje druga faza postupka koja će trajati dva i po meseca odnosno 75 kalendarskih dana.
 
To znači da bi početkom septembra trebalo da bude poznato kome će država poveriti aerodrom na upravljanje u narednih 25 godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.