Gubitak Etihada 1,87 milijardi dolara

Aviokompanija Etihad objavila je danas poslovne rezultate u 2016. godini po kojima beleži gubitak od 1,87 milijardi dolara, objavio je Blumberg.
Gubitak Etihada 1,87 milijardi dolara
Foto: Pixabay

Gubitak u 2016. godini u iznosu od 1,06 milijardi usledio je zbog smanjenja vrednosti aviona, amortizacije, odnosno dodatnih 808 miliona dolara zbog pada vrednosti deonica u Er Berlinu i Alitaliji, koja je podnela zahtev za bankrot u maju.

Etihad je u maju objavio prvi godišnji pad profita u proteklih pet godina, dodaje Blumberg i navodi da je kompanija iz Abu Dabija prošle nedelje prodala udeo švajcarskoj aviokompaniji Darvin erlajn.

  • White Power

    28.07.2017 11:27
    Znanje-nemanje
    Loše rade, da se ne lažemo.
    Gledajući samo primer Air Serbia-vidi se da su zalutali.
    Podigli cene karata, ubacili redove sedišta smanjivši ionako mali prostor između, izdevastirali uslugu/obroke tokom leta, stjuardese se smorile ko prosjak u Pirotu.
    Nije svako ture za vezira.
  • riba na suvom

    28.07.2017 06:17
    Sve će to vrhovni da namiri. Platićemo mi i te dugove Etihada, ne samo Er Srbije koji su bili oko 70 miliona € prošle godine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.