Jumko će proizvoditi i balističku opremu

Kompanija Jumko iz Vranja namerava da proširi proizvodnju i na oblast namenske industrije, zbog čega će od septembra početi proizvodnju pancirne i zaštitne opreme za vojnike i policajce, izjavio je predsednik nadzornog odbora Jumka Branislav Popović.

Popović je izjavio da u drugoj polovini septembra treba da počne da radi nova proizvodna linija.

"Od druge polovine septembra krećemo u probnu proizvodnju, a na taj način moći ćemo da radimo skuplje proizvode kao deo namenske industrije, sa kojom Jumko može da se pojavi i u inostranstvu i da bude konkurentan", kazao je Popović.

Kako je precizirao, Jumko će ubuduće proizvoditi i pancirne prsluke, kao i zaštitnu opremu i rukavice.

Pamučni kombinat Jumko je do sada bio prepoznatljiv po šivenju uniformi za vojsku, policiju, ali i za različita civilna preduzeća ne samo u Srbiji, već i u inostranstvu.

  • Ss

    23.08.2017 21:51
    To su radile tvoje "patriote",kao sto je i muz srboVske majke valjao kamione oruzja hrvatima.
  • White Power

    23.08.2017 09:10
    Tradicija
    Nemoj samo da je prodaju i šiptarima, kao onomad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.