Zbog neplaćanja rata "Dajnersu" na crnoj listi Kreditnog biroa

Građani koji su kasnili sa plaćanjem obaveza "Dajnersu" duže od 60 dana sada ne mogu da se zadužuju u matičnim bankama u naredne tri godine.
Zbog neplaćanja rata "Dajnersu" na crnoj listi Kreditnog biroa
Foto: Pixabay
Građani koji su na vreme izmirivali svoje obaveze prema "Dajnersu" i nisu kasnili sa uplatama više od 60 dana, nemaju evidentirano kašnjenje u Kreditnom birou i neće imati problema da se ponovo zadužuju kod svojih banaka.
 
Oni koji su se oglušili o saopštenja ove kompanije i nisu nastavili da otplaćuju svoje rate i posle pokretanja stečaja ne mogu da računaju na nove zajmove u naredne tri godine, koliko će se kašnjenje voditi u Kreditnom birou, piše "Politika".
 
"Dajners" je imao oko 35.000 članova i svima je stiglo obaveštenje da nastave sa otplatom. Mnogi vlasnici "dajners" kartica očigledno nisu ozbiljno shvatili obaveštenja ove kompanije i savete da nikako ne bi trebalo da prestanu da plaćaju dospele račune i rate. Oni su se ugovorom obavezali na to i novonastale okolnosti tu ništa ne menjaju, jer će rate kad-tad stići na naplatu.
 
Tako je jedna čitateljka ovog lista bila neprijatno iznenađena kada su, u banci u kojoj je kaže uredan klijent, odbili da joj refinansiraju postojeći keš zajam s obrazloženjem da je u Kreditnom birou evidentiran njen dug prema "Dajnersu".
 
Dušan Uzelac, direktor finansijskog portala "Kamatica", savetovao je ranije svim korisnicima ovih kartica da se prema informaciji o stečaju "Dajners klub internešenela" ne ophode kao prema mogućnosti izbegavanja obaveza.
 
– Ugovorom su se obavezali da će izmirivati račune. Nove okolnosti tu ništa ne menjaju. Rate će kad-tad doći na naplatu. Zato je važno da gledaju kako da to završe u skladu sa ugovorom i da ne narušavaju finansijsku konstrukciju – rekao je Uzelac.
 
U julu je Privredni sud otvorio stečaj nad "Dajnersom" zato što je od početka maja račun firme bio u blokadi i što ne može da ispunjava obaveze prema poveriocima. Zahtev za pokretanje stečaja podneo je sam "Dajners", odnosno novi vlasnik "Erste kard klub".
  • Novosadjanin

    23.09.2017 17:39
    heh
    Obavezu se na kredit, ne isplacuju ga i onda ce posle kukati sto su ih izbacili na ulicu. Pa sta koji djavo uzimate nesto sto ne mozete ili ne zelite da otplatite?
  • G

    23.09.2017 16:56
    A da li je neprijatno iznenađena čitateljka lista uzela taj list bez plaćanja? Zamisli molim te, neprijatno iznenađena kad joj je kreditni rejting oboren a vrlo dobro zna da je potrošila nešto što nije platila.
  • Nervirach

    23.09.2017 13:34
    Tipicno, placanje karticom zbog glumljenja face. A u stvari ni dinara na racunu. Serem vam se na prevarantski mentalitet. Nedavno u Secondu Hand-u dve plavuse se odusevljavaju kako su nasle krpicu bas za kancelariju. Dosta sa glumatanjem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.