Zastupnici demantuju da je ruski milijarder zainteresovan za RTB Bor

Firma "Eurazija advajzori" iz Londona koja navodi da zastupa ruskog magnata Andreja Meljničenka, večeras je demantovala da je on zainteresovan za strateško partnerstvo sa Rudarsko-topioničarskim basenom (RTB) Bor.
Zastupnici demantuju da je ruski milijarder zainteresovan za RTB Bor
Foto: Pixabay (ilustracija)
Nekoliko beogradskih medija je danas objavilo da je ruska kompanija, SGC, čiji je vlasnik Meljničenko, jedan od najbogatijih ljudi u toj zemlji, zainteresovana za strateško partnerstvo sa RTB Bor. Objavljeno je da je ta kompanija uradila rudarsko-geološki, tehnološko-metalurški i finansijski presek stanja u RTB-u i dostavila pismo o namerama da je spremna za pregovore o strateškom partnerstvu.
 
Mediji su objavili da su Rusi spremni da u početku invesiraju u RTB do 600 miliona dolara, da finansiraju otvaranje rudnika "Cerovo 2" i "Cerovo primarno" i da prošire rudnike "Veliki Krivelj" kod Bora i "Južni revir" u Majdanpeku. Navedeno je bilo i da je ruska kompanija spremna da pregovara i o privatizaciji celog RTB-a
 
Medjutim, u večerašnjem saopštenju, firma "Eurazija advajzori" traži "povlačenje neistinite vesti o Meljničenku". "Mi smo tek sada saznali da postoji takva kompanija (RTB Bor)", poručila je firma iz Londona i dodala da "Meljničenko nema nikakvog interesa za tu imovinu, niti je povezan s bilo kakvim pregovorima".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.