Amazon odgovorio na optužbe da eksploatiše radnike - podelio im čokoladice

Rukovodstvo kompanije za internet trgovinu "Amazon" u Velikoj Britaniji podelilo je zaposlenima čokoladice koje koštaju sedam penija, kao odgovor na pritužbe radnika da su na ivici izdržljivosti zbog 55-časovne radne sedmice.
U britanskim medijima pojavili su se napisi da pojedini radnici "Amazona" od umora spavaju na nogama, a neke je hitna pomoć odvela u bolnicu, jer su morali da ispune ciljeve koje im je zadalo rukovodstvo "Amazonovog" skladišta.
 
Mediji pišu da kamere prate svaki korak zaposlenih koji pokušavaju da pripreme 300 proizvoda za jedan čas, a ekrani ih podsećaju ako kasne.
 
"Sandej miror" tvrdi da zaposleni u skladištu u Tilburiju moraju da hodaju pola kilometra da bi otišli u toalet.
 
Novinari su razgovarali sa bivšim radnikom "Amazona", koji navodi da su im šefovi u firmi, koja ima godišnji obrt od 100 milijardi funti, ponudili čokoladice "Celebrations" kao odgovor na pritužbe.
 
Bivši radnik "Amazona", koji je dao otkaz u skladištu pored Mančestera, kaže da su čokoladice deljene da bi "podigle radni elan i kako bi svi mogli da rade poletnije".
 
Jedan radnik objašnjava da je nakon samo četiri radna dana u "Amazonu" dao otkaz i "plakao u vozu do kuće". On objašnjava da je, dok je obrađivao 4.000 proizvoda, napravio sedam grešaka i dobio sedam upozorenja.
 
Istraživanje u Tilburiju, koje je tajno sproveo reporter "Sandej mirora", pokazalo je da radnici "pate mentalno i fizički dok pokušavaju da ispune norme koje je firma postavila". Oni koji ne mogu da drže korak sa zahtevima kompanije dobijaju otkaz, a pojedini budu toliko iscrpljeni da ih hitna pomoć odvozi u bolnicu.
 
Optužbe stižu u trenutku kada "Amazon" obećava da će popraviti odnos prema svojim zaposlenima zbog tvrdnji da su loše tretirani i da imaju male nadnice. Rukovodstvo kompanije "Amazon" tvrdi da "obezbeđuje sigurno i pozitivno radno mesto sa dobrim platama i povlasticama".
 
"Ponosni smo jer smo otvorili hiljade novih radnih mesta u Velikoj Britaniji. Kao i u svim našim kompanijama, očekujemo određeni stepen rada", navodi se u obraćanju kompanije.
 
"Amazon" se našao na udaru medija nakon što je otkriveno da je hitna pomoć prošle godine u skladište kompanije u Škotskoj dolazila 43 puta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija