Prvi preduzetnik registrovan elektronskim putem u APR-u

Agencija za privredne registre saopštila je da je registrovan prvi preduzetnik korišćenjem novog sistema za podnošenje elektronskih prijava.
U saopštenju se navodi da je osnivač radnje za montažu i servis liftova iz Novih Banovaca Ras lift "na jednostavan i lak način popunio e-prijavu, potpisao je svojim e-potpisom, a naknadu za osnivanje platio elektronski platnom karticom".
 
"Kako je prijava uredno popunjena, za kratko vreme je na sajtu APR-a objavljeno rešenje o osnivanju, čime je osnivanje preduzetničke radnje završeno bez obilaska ijednog šaltera, uz značajnu uštedu vremena i novca", objavio je APR.
 
Sva uputstva o e-registraciji korisnici mogu se pronaći na sajtu APR-a u odeljku Preduzetnici-informacije o sistemu za podnošenje elektronskih prijava.
 
APR je ranije saopštio da očekuje da bi uslugu e-registracije godišnje moglo da koristi oko 32.000 preduzetnika, koliko ih u proseku tokom tog perioda u Srbiji pokrene sopstveni biznis.
  • Dragan

    07.01.2018 13:07
    Besplatna registracija?
    Pa cilj elektronske registracije da bude besplatna, ako već sve mora podnosilac sam da odradi! Jer službenika u lancu više nema...?
  • Gerga

    05.01.2018 18:03
    Usput
    Na sajtu su i objavljene nove cene(naravno veće) takse za registraciju....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.