Lidl raspisuje konkurs za 1.000 prodavaca u Srbiji

Kompanija Lidl koja će ove godine otvoriti prodavnice u Novom Sadu i drugim gradovima u Srbiji, najavila je da će u martu objaviti konkurs za zapošljavanje više od 1.000 prodavaca.
Lidl raspisuje konkurs za 1.000 prodavaca u Srbiji
Foto: Pixabay
"Otvaranjem prodavnica Lidla tržište Srbije će dobiti prvi savremeni diskontni lanac. U toku su temeljne pripreme u svim segmentima poslovanja, a deo toga je i zapošljavanje novih radnika", rekla je agenciji Beta rukovodilac korporativnih komunikacija Lidla u Srbiji Martina Petrović. 
 
Ona je navela da je trenutno otvoren konkurs za nove radnike u Logističkom centru Lidla u Novoj Pazovi i da se očekuje da će najviše kandidata biti iz tog mesta. 
 
"Najmasovniji talas zapošljavanja očekuje nas u martu, kada ćemo otvoriti konkurs za prodavce u maloprodaji u velikom broju gradova širom zemlje. Na tom konkursu zaposlićemo više od 1.000 ljudi", kazala je Petrović. 
 
Do sada je Lidl u Srbiji zaposlio više od 400 ljudi, uglavnom na korporativnim funkcijama, pa u kompaniji ima i IT stručnjaka, marketing eksperata, nabavljača, računovođa... 
 
Prema rečima Martine Petrović, očekuju se motivisani kandidati koji dele vrednosti kompanije: efikasnost, dinamičnost, srdačnost, sigurnost i pravednost. 
 
Zainteresovani za posao u Lidlu mogu se prijaviti za sva otvorena radna mesta putem karijernog sajta kompanije (karijera.lidl.rs). Petrović napominje da, zbog velikog interesovanja i očekivanog velikog broja prijava, proces selekcije za poziciju prodavca može duže trajati. 
 
Ona je istakla da je namera Lidla da kupcima u Srbiji ponudi najbolji odnos cene i kvaliteta. 
 
Podsetimo, kako je 021 ranije pisao, prvi prodajni objekat budućeg Lidla koji će biti otvoren u Novom Sadu, nalazi se kod kružnog toka na Novom naselju, završen je i čeka otvaranje do kraja ove godine. Takođe, kako smo ranije pisali, ova kompanija kupila je i plac na Futoškom putu 48, gde se nalazio stari rasadnik Gradskog zelenila.
 
Lidl posluje pod ovim imenom od 1930. godine, a samo u Evropi ima radnje u 27 zemalja.
 
Poznat je po nešto nižim cenama u odnosu na konkurenciju i vrlo pristupačnoj nemarkiranoj robi svojih dobavljača. Pretpostavka je da bi se otvaranjem Lidla mogle sniziti cene u ovdašnjim prodavnicama.
  • ha, ha

    15.02.2018 12:59
    @diajsporac
    srećom u Srbiji postoje oni koji razmišljaju i rade na tome. A ti se vozi u retailu, od volje ti
  • emigrant u Nemackoj.

    14.02.2018 18:09
    Ovaj nas nesresnik samo uvozi najgore poslodavce tipa Lidl Tenis i sl.....
  • diajsporac

    14.02.2018 17:00
    Lidl je tata za sve ltrgovacke lance u Srbiji, sem delimicno i mozda za Delhaze. Za ovu gospoju sto lupeta da u Novom Sadu nema nikakvog opbjekta, na Detelinari se gradi (gradjevinski je zavrsena) hala za Lidlov prodajni objekat - na izgradnji tog objekta mi je radio brat. A logisticki centar u Pazovi ima preko 50 hiljada m2, ne gradi se toliko da bi se usluzivalo par prodavnica u BGD i KG. Gospoja je klasicna botcina.

    Uzgred, radni uslovi za zaposlene u takodje nemackom DM su znatno bolji nego u drugim slicnim firmama u Srbiji (Lily na primer, bar je tako po prici rodbine mi koja radi tamo) pa po toj logici mozda zaposlenima u Lidlu bude bolje nego u Rodicu ili Delhazu. Zasto hejtovati unapred.

    A zasto u Srbiji ne otvaraju industrijske pogone sto neki komentatori prizivaju? Zato sto je taj voz prosao i za Srbiju i za zemlje u okruzenju, (ipak) jeftinija, mnogobrojnija, obrazovanija radna snaga negde u jugoistocnoj Aziji. Pri tome su domaci investitori suvise sitni i suvise tehnoloski zaostali da bi mogli da se upustaju u tu trku... te dragi zemljaci, ostaje ili da se svi bace u poljoprivredu, IT ili u industriju zabave i turizma za one malo bogatije od vas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.