Put od kursa programiranja do zaposlenja - uspešna priča sa Vivify akademije

Vivify Academy je počela sa radom 15. maja 2017. godine. U svom programu ima Osnovni i Napredni kurs web programiranja.
Do danas je održano četiri osnovna i tri napredna kursa. Broj polaznika koji su uspešno završili kurs je 46 polaznika osnovnog i 36 polaznika naprednog kursa.
 
Program i trajanje kursa se prilagođava kako polaznicima tako i zahtevima IT tržišta za određenim tehnologijama. Fond časova je povećan na 160 sati po kursu i samim tim je i trajanje kurseva produženo na ukupno 20 nedelja za oba kursa. Ono na šta se posebno obraća pažnja su utisci i mišljenja polaznika ne samo nakon završenog kursa već i u toku održavanja istog.   
 
Profili kandidata koji se prijavljuju za kurs su različiti - od onih koji se već bave programiranjem i žele da steknu dodatno znanje o određenim tehnologijama do onih koji su zaposleni kao konobari, stolari ili profesori. Mnogo je onih koji nisu uspeli da nađu posao u struci za koju su se školovali, što ih je dovelo do toga da rešenje traže u prekvalifikaciji.
 
Vladimir Grujin, jedan od polaznika Vivify Academy a sada zaposlen kao junior programer u kompaniji Vivify Ideas, pre ovog posla se bavio mašinstvom a radio je i kao konobar na prekookeanskim brodovima. On kaže da odluka da se prekvalifikuje nije došla preko noći.
 
"U poslednje vreme, tačnije u poslednje dve godine, počeo sam na ozbiljniji način da razmišljam o programiranju kao o mom potencijalnom zanimanju. Nailazio sam na dosta reklama za kurseve na kojima možeš da naučiš osnove programiranja i hteo sam da pokušam, da vidim da li cu moći da se snađem u programiranju. Drugar mi je rekao da kompanija Vivify Ideas počinje sa kursevima web programiranja i tako sam prvi put čuo za Vivify Academy", kaže Vladimir.
 
Vladimir je završio osnovni a odmah potom i napredni kurs. 
 
"Ono što mi se najviše svidelo na kursevima je to što je pored teorije bilo i dosta vežbi. Uče se najnovije tehnologije koje su trenutno zastupljene u izradi aplikacija. Predavači su programeri koji rade u Vivify Ideas i koji nam prenose svoja iskustva. Zahvaljujući njihovom dobrom vođenju i strpljenju za svakog polaznika, uspeo sam da savladam osnove programiranja. Probudili su u meni jaku želju da se bavim programiranjem, a samim tim i da nakon osnovnog upišem i napredni kurs.
 
Nakon naprednog kursa, Vladimiru se ukazala prilika koju je uspešno iskoristio.
 
"Zahvaljujući Vivify Academy uspeo sam za par meseci da savladam osnovni i napredni kurs i postanem deo Vivify Ideas tima, na početku kao praktikant. Sada sam stalno zaposlen kao junior web programer i radim na zanimljivim projektima sa ostalim kolegama."
 
Vladimir Grujin je samo jedan od polaznika koji su postali deo Vivify Ideas tima. Cilj Vivify Academy je da se što više ljudi koji završe napredni kurs zaposle kao programeri u Vivify Ideas. 
 
Ipak, polaznici nisu uslovljeni da izaberu Vivify Ideas kao svog budućeg poslodavca već slobodno mogu birati kompaniju gde će se zaposliti. U tome im pomaže stečeno znanje na akademiji čija primena nije ograničena samo na jednu kompaniju. 
 
Vivify Academy nastavlja sa svojim radom i u 2018. godini. Sledeći kursevi počinju u drugoj polovini marta. 
 
Prilagođen proces testiranja
 
Selekcija kandidata za kurs se vrši na osnovu besplatnog testiranja, za koje su prijave konstantno otvorene. Za testiranje nije potrebno predznanje, ali da bi kandidati mogli da pokažu svoj talenat i sklonosti ka programiranju, dobijaju pripremu za testiranje. Priprema sadrži sve što je potrebno za rešavanje programerskih zadataka na testu. Svrha ovoga je da kandidati koji upišu kurs maksimalno iskoriste predavanja i vežbe kao i da svi imaju približno istu osnovu sa kojom će započeti kurs. 
 
Kandidatima koji ne prođu testiranje se šalju dodatni materijali koji im mogu pomoći u daljoj pripremi bilo za ponovno testiranje ili za samostalno učenje osnova programiranja.
 
Svi koji žele da započnu svoj put do zaposlenja u IT sektoru kao programeri mogu da se prijave za kurseve na sajtu Vivify Academy, gde mogu saznati i detalje o Osnovnom i Naprednom kursu. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija