EU štiti poljoprivrednike od nefer trgovaca

Evropska komisija traži način da zaštiti poljoprivrednike uvodeći kazne za maloprodajne objekte i lance samousluga koji imaju "nefer trgovinsku praksu".
EU štiti poljoprivrednike od nefer trgovaca
Foto: Pixabay
Evropski komesar za poljoprivredu Fil Hogan rekao je da je plan da se "da glas onima koji ga nemaju", dok se mali poljoprivrednici širom EU bore da opstanu suočeni s pregovarački moćnim prehrambenim korporacijama, ali nije izneo pojedinosti.
 
Poslednjih godina su se mali proizvođači mleka i drugi poljoprivrednici žalili da moraju da prodaju robu ispod proizvodne cene, što im ugrožava opstanak. Evropska komisija navodi da poljoprivrednicima kasni plaćanje, otkazuju se ili jednostrano menjaju ugovori.
 
Sindikat poljoprivrednika "Kopa-Kogeka" je saopštio da poljoprivrednici sada dobijaju samo 21 odsto vrednosti poljoprivrednih proizvoda, a da ostatak uzimaju prerađivači i trgovci.
  • Flojd

    14.04.2018 12:55
    Ko nas štiti od nefer političara?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija