Direktna Banka kupila Piraeus banku

Direktna banka Kragujevac saopštila je da je zvanično kupila 100 odsto vlasništva Pireus banke Beograd, od Piraeus bankarske grupe, sa ciljem širenja poslovanja i jačanja pozicije na tržištu Srbije.
Direktna Banka kupila Piraeus banku
Foto: Pixabay
Kako se navodi, integracija sa Pireus bankom Beograd obezbediće bolju dostupnost Direktne banke klijentima, jer će se ovom integracijom prodajna mreža banke uvećati za 50 odsto.
 
Nakon spajanja, koje se očekuje u novembru 2018. godine, banke će poslovati pod imenom Direktna banka i imaće objedinjenu mrežu poslovnica širom Srbije i imovinu od približno 500 miliona evra.
 
Direktna Banka je samo u prethodnoj godini, kada je kupila i Findomestik banku Beograd, zabeležila dobit od 1,9 milijardi dinara, a sa pozitivnim trendom poslovanja, kako se navodi, nastavlja i u 2018. godini, čemu svedoči dobit prvog kvartala banke ove godine u iznosu od 118 miliona dinara. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.