U Srbiji 10 odsto više firmi u stečaju

U Srbiji se trenutno vodi 2.080 stečajnih postupaka, što je za deset postupaka više nego pre dva meseca.
To pokazuju najnoviji podaci Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.
 
Prema podacima kojima raspolaže Agencija, od početka ove godine pa do 3. maja, otvoreno je 115 stečajnih postupaka u Srbiji dok je za 56 preduzeća stečaj obustavljen. 
 
Podaci Agencije potvrduju da postupci traju godinama, a prosečno vreme trajanja stečajnih postupaka za 6.786 preduzeca u Srbiji, kako za one koji su aktivni, obustavljeni ili zaključeni, traju 2 godine, 11 meseci i 11 dana. 
 
Od ukupno 6.786 postupaka u Srbiji, a koji su evidentirani u Agenciji, 3.324 stečajna postupka traju od dve do 15 godina, 34 predmeta je još uvek aktivno i traju od 15 do 23 godine. 
 
Na listi se godinama nalaze, Vršačka pivara koja je u stečaju od 2013. godine, Srpska fabrika stakla koja se ove godine našla na spisku Agencije, a godinama postupci traju i za nekadašnje gigante Seme Sombor, Komgrap gradnja, Stankom, Trudbenik... Pred Privrednim sudovima, najviše je postupaka u Beogradu (1.991), Novom Sadu (576) i Nišu (524), a na začelju spiska su Zrenjanin sa 166 predmeta i Sombor sa 194.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.