EU jednoglasna u uvođenju carina na proizvode iz SAD

Članice Evropske unije jednoglasno su danas podržale plan o uvođenju carina na američke proizvode u vrednosti od 2,8 milijardi evra, kao odgovor na američke tarife na čelik i aluminijum iz EU, tvrde neimenovani izvori iz EU.
EU jednoglasna u uvođenju carina na proizvode iz SAD
Foto: Pixabay
Odobrene mere, međutim, tek treba da dobiju zeleno svetlo Evropske komisije, čiji je naredni sastanak zakazan za 20. jun.
 
Mere bi, ako budu usvojene, trebalo da već do kraja juna ili početka jula počnu da važe.
  • Мунгос

    14.06.2018 22:29
    Баш ми је драго ово Евро-Атлантско показивање како се то пристојно ради при декларисаној слободној трговини. Дуго су нас обучавали, али сада је ред да нам то покажу и у пракси. Живеле евро-атлантске интеграције.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.