Građani Srbije zaduženi sedam milijardi evra

"Građani Srbije su zaduženi oko sedam milijardi evra, a kamatna stopa je ispod tri odsto na stambene kredite, što ukazuje na to da kod nas nije problem rata, nego plata", izjavio je generalni sekretar Udruženja banaka Srbije Veroljub Dugalić.
Građani Srbije zaduženi sedam milijardi evra
Foto: Pixabay
Stanje duga po bankarskim kreditima i kada su u pitanju pravna i fizička lica u odnosu na april stagnira. 
 
U strukturi tih kredita najveći rast već duže vreme imaju gotovinski i krediti za refinansiranje, naveo je Dugalić.
 
On je dodao da je velika stvar što se tendencija smanjenja broja loših kredita nastavlja pre svega kao posledica sprovođenja mera restruktuiranja i prodaje tih kredita.
  • Dragi bulatovc

    18.06.2018 16:31
    Da
    Kod nas je problem lopovluka na vlasti nije ni zbog rata ni zbog plata sve je to zbog dva brata

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.