Raspala se imperija najmlađe milijarderke

Kompanija Teranos se gasi, objavio je Volstrit žurnal, pozivajući se na reči akcionara.
U mejlu, u koji je list imao uvid, Teranos navodi da planira da tokom narednih nekoliko meseci vrati kredite svojim preostalim sredstvima.
 
Vest dolazi u trenutku kada se Elizabet Holms, koja je osnovala Teranos i njen partner suočavaju s krivičnim optužbama zbog prevare investitora, doktora i pacijenata.
 
Teranos je osnovan 2003. trebalo je da unese revoluciju u industriju krvnih analiza. Regulatori su zabranili osnivaču kompanije Teranos - Elizabet Holms rad u laboratoriji na dve godine.
 
Ne samo da je "naduvala" mogućnosti svog medicinskog otkrića, Holmsova je lagala i o tome kako njene proizvode koristi američka vojska u Avganistanu.
 
Zaradu od preko 700 miliona dolara Holms je zaradila prevarom, ali otkako je otkrivena, njeno carstvo se raspalo, zatvorila je laboratorije i podelila stotine otkaza.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija