Nokija gasi radna mesta

Proizvođač telekomunikacione mrežne opreme Nokija ugasila je 250 radnih mesta u svom pogonu u Napervilu, u Sjedinjenim Američkim Državama.
Očekuje da će zatvoriti još 250 pozicija, javlja Rojters pozivajući se na pisanje portala "Crain's Chicago".
 
Portparol kompanije Nokija je potvrdio da su ugasili radna mesta u okviru globalnog plana finske kompanije o uštedi troškova, ali je odbio da otkrije broj. 
 
Nokija očekuje da će ostvariti godišnju uštedu od 1,2 milijarde evra do kraja ove godine, nakon akvizicije svog bivšeg fracusko-američkog rivala Alkatel-Lusenta 2016. godine. 
 
"U sklopu programa štednje zaista smo smanjili broj zaposlenih u Ilinoisu. Podaci o obimu tog smanjenja i o sadašnjem broju zaposlenih u Ilinoisu nisu za objavu", poručio je portparol Nokije. 
 
Iz Nokije nisu dali ni podatak o targetiranom ukupnom broju ukidanja radnih mesta u svetu, ali sindikati procenjuju da bi moglo da bude ugroženo od 10.000 do 15.000 radnih mesta. 
 
Nokija je krajem 2017. godine imala oko 103.000 zaposlenih širom sveta.
  • Nemanja

    19.09.2018 08:14
    Microsoft
    Zar nije Microsoft kupio Nokiju? Neka Trump kazni Gejtsa onda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija